3.3 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Ляшко пообіцяв збільшити зарплати медичним працівникам, щоб вони не виїжджали закордон

У чернігівській обласній лікарні скоро не залишиться медсестер та лікарів. Вони масово виїжджають закордон.

Про це Олегу Ляшку під час відвідуванням ним медичного закладу розповіли члени колективу. Політик пообіцяв зупинити відтік медиків закордон, – передає прес-служба Радикальної партії.

“У Польщі чорноробочий отримує мінімальну зарплату 12 тисяч гривень на наші гроші, а в Україні лікар, який 8 років навчається, – 4-5 тисяч гривень. Хто ж тут залишиться на цю зарплату?”, – зауважив народний депутат.

Лідер Радикальної партії планує значно збільшити заробітну плату медичним працівникам та зробити лікування доступним для всіх українців.

“Перегляну бюджету, збільшу зарплати медичним працівникам, щоб не виїжджало по 70 тисяч медиків з України до Польщі та інших країн. Відновлю державний контроль за цінами на ліки, бо вартість ліків у нас завищена у 5 разів, порівняно з сусідніми країнами. Реальна медична реформа – коли люди отримають доступні послуги. Більшість людей не можуть їхати лікуватися ні в Ізраїль, ні в Америку, ні в Німеччину. Вони повинні лікуватися в Україні”, – зазначив політик.

Поцікавився Олег Ляшко під час візиту до Чернігова і долею онкохворої Валентини Андріївни, яку з нестерпними болями викинули з реанімації чернігівської міської лікарні №2. Політику розповіли, що вона померла.

«Бідолашна онкохвора жінка Валентина Андріївна, яку виставили з реанімації чернігівської лікарні та навіть не дали рецепт на знеболювальні – померла. Ця смерть на совісті Уляни Супрун. Як і тисячі інших смертей українців, які померли через відсутність грошей. Супрун буде звільнена і відповість за кожне загублене життя!», – одразу написав політик на своїй сторінці у Facebook, дізнавшись про смерть жінки.

https://www.facebook.com/O.Liashko/posts/2097501753651744

Нагадаємо, Ляшко пропонує запровадити медичне страхування та кримінальне покарання за продаж фальшивих ліків.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>