11 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Ляшко: Першим своїм указом Зеленський повинен скасувати рішення уряду про підвищення ціни на газ

Президент має повноваження скасовувати рішення уряду та впливати на державну політику у галузі тарифів.

Про це Олег Ляшко заявив на брифінгу журналістам, – передає прес-служба РПЛ.

Політик переконаний, що Володимир Зеленський повинен почати свою діяльність на посту з перегляду угоди з МВФ, що дозволить знизити ціну на газ для населення.

«Тарифи, вартість газу і вартість комуналки збільшуються на підставі меморандуму з МВФ, підписаному Президентом України. Тому новообраний Президент зобов’язаний вимагати перегляду меморандуму з МВФ, зокрема, в частині вартості газу і тарифів. Крім того, відповідно до Конституції, Президент має право скасовувати рішення уряду, в тому числі, і про підвищення ціни на газ. Я звертаюся до новообраного Президента Зеленського з вимогою одразу після інавгурації скасувати це рішення», – підкреслив Ляшко.

Політик вважає, немає й жодних об’єктивних підстав для підвищення ціни на газ з 1 травня до 10 тисяч гривень за тисячу кубів.

«Це продовження політики грабежу і бідності, тому що більшість українців не може заплатити і нинішню «космічну» ціну на газ. За останні півроку заборгованість за комуналку зросла вдвічі і сягає 70 мільярдів гривень. Кожна третя сім’я в Україні не платить по тарифах, бо не має чим. Система субсидій, про яку нам розповідали, що вона, мовляв, захистить кожного, не працює і зростання заборгованості за комуналку це підтверджує. Тому ми вимагаємо не підвищувати ціну на газ, скасувати рішення уряду про підвищення тарифів і відправити у відставку голову «Нафтогазу» Коболєва», – заявив лідер РПЛ.

Олег Ляшко нагадав, що ціна на газ у Європі падає, тому має пропорційно знижуватися і в Україні.

«Зважаючи на те, що сьогодні «Нафтогаз» купує газ у Європі дешевше на 15%, ніж місяць тому, то ціна на газ в Україні повинна бути зменшена мінімум на 15%. Натомість уряд каже, що ціна на газ зменшиться на 17 копійок – з 8,54 до 8,37 гривень за куб. Це повна дурня і черговий обман людей!», – резюмував Ляшко.

Нагадаємо, раніше Ляшко підказав Зеленському, як знизити вартість тарифів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>