9.9 C
Kyiv
Вівторок, 23 Квітня, 2024

Ляшко назвав вибори до парламенту “боєм за українську землю”

Створити об’єднану опозицію проти продажу землі закликав на засіданні Погоджувальної ради Олег Ляшко всі демократичні сили у Верховній Раді.

Політик підкреслив, так само, як і президент Порошенко, новообраний президент Зеленський і його команда намагатимуться протягнути законопроект про ринок землі в новому парламенті. Тому вже зараз треба цьому протистояти, переконаний лідер Радикальної партії.

«Порошенко хотів продати землю іноземцям – ми йому не дали це зробити. Зеленський декларує теж саме – ми і йому завадимо це зробити. Я звертаюся до всіх демократичних сил, які розуміють, що продаж землі іноземцям – це продаж країни. Нам треба створити об’єднану опозицію проти продажу землі іноземцям і проти проросійського реваншу. Наступні вибори будуть боротьбою за українську землю. І якщо у нас не буде у наступному парламенті більшості – цю більшість матимуть латифундисти і транснаціональні корпорації. І перший свій закон, який вони приймуть, буде про продаж землі іноземцям. Потім не питайте, чому брат на брата йде за межу, чому в українському селі немає корови, немає життя, немає соціальної сфери. Тому що нікому при владі не цікаве українське село. Їм треба тільки одне – земля. Але ми не дамо продати землю іноземцям», – запевнив Ляшко, передає прес-служба РПЛ.

Державна підтримка, а не ринок землі – це те, що потрібно селянам, наголосив Ляшко, повернувшись із рідної Луганщині, де спілкувався із фермерами.

«Вчора я був у своїх земляків на Луганщині, у рідному селі Лизівка. Зустрівся із сім’єю Світлани і Володимира Тарасенків, подарував їм доїльний апарат. Ця сім’я тримає 12 корів. Я запитав у них, чи отримали вони від держави хоч одну копійку підтримки? Відповіли –ні! Така сама історія із сім’єю Тетяни Сагайдак із села Гориславці Кременчуцького району на Полтавщині. Це багатодітна родина, яка тримає 6 корів. Їм не дали ні землі для обробітку, ні жодної копійки від держави, щоб вони мали можливість годувати своїх дітей. І так майже в кожному українському селі. Через хату – пусті вікна, села гинуть, корів немає, роботи немає. І що ви зробили, щоб це змінити? Нічого! Я абсолютно впевнений, якщо дати державну підтримку цим сім’ям – у кожному дворі буде, як раніше, корова, бігатимуть маленькі діти, буде робота і життя в селі», – вважає Ляшко.

Нагадаємо, правозахисники переконані, що повернення РФ у ПАРЄ стане капітуляцією Ради Європи.

3 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>