13.2 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Ляшко: Монетизація субсидій – не для бідних людей

Першочергове завдання нового Президента – зниження тарифів на комуналку.

Про це в ефірі телеканалу «112-Україна» зазначив Олег Ляшко, – повідомляє прес-служба РПЛ.

Політик наголосив, через завищені тарифи заборгованість населення за послуги ЖКГ досягла 70 мільярдів гривень, а в деяких містах через несплату відключили гарячу воду.

«У Чернігові, Рівному, Києві люди сидять без теплої води, тому що обласним теплокомуненерго немає чим заплатити «Нафтогазу». Тим паче, з 1 травня вони мають перераховувати «Нафтогазу» 90% вартості спожитого газу, а не 78%, як було раніше. Дитину вранці в школу збирати, треба кип’ятити воду, щоб її покупати. Вирішення проблеми одне – Кабмін має опустити рівень розрахунків теплокомуненерго з «Нафтогазом» хоча б до 80%», – Олег Ляшко окреслив план повернення гарячої води у міста України.

Щоб знизити вартість послуг ЖКГ, переконаний лідер РПЛ, треба провести енергомодернізацію та збільшити видобуток власного газу, а не економити, як радять в «Нафтогазі».

«Люди і так на всьому економлять. Неодноразово мені скаржилися, що сплять під шубами, під трьома ковдрами, вимикають всі батареї. Тому коли голова «Нафтогазу» Коболєв радить українцям економити, українці можуть дати йому зустрічну пораду: економити на мільйонних зарплатах і преміях, які вони собі виписують і виводять в офшори. Крім того, має бути державна політика енергомодернізації та запровадження інвестиційних стимулів для збільшення видобутку власного газу. Ми зареєстрував проект постанови про направлення щороку не менше 10% від суми субсидій на енергомодернізацію, адже у бюджеті в цьому році передбачено 56 мільярдів гривень на субсидії, а на енергомодернізацію 800 мільйонів. Це означає, що українці і далі будуть платити за холодні батареї, за розвалені вікна і двері, за побудовані за Царя Гороха теплотраси», – обурився політик.

Родина має платити за комірне не більше 20% свого доходу, решту повинна компенсувати держава, переконаний Олег Ляшко. Така система буде більш ефективною за монетизацію субсидій, впевнений лідер РПЛ.

«Монетизація субсидій – це не для наших бідних людей. Коли вони отримують гроші, в першу чергу, купують кусок масла чи м’яса. І завтра вже нема чим заплатити за платіжку», – зазначив народний депутат.

Нагадаємо, Ляшко закликав 9 травня вийти на Софіївську площу з портретами загиблих воїнів АТО.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>