5 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Ляшко: Ключ до успішної медреформи – це відновлення економіки

Медична страховка для пенсіонерів та дітей – за рахунок держбюджету, а для працюючих – за рахунок роботодавців. Такою має бути реальна медреформа, а не той геноцид, який проводить нинішня влада, переконаний Олег Ляшко.

Які ще зміни в медичній сфері пропонує політик – він розповів в ефірі ток-шоу «Головна тема. Вибір», – повідомляє прес-служба РПЛ.

«Я пропоную проводити таку медичну реформу, щоб люди не помирали, бо у них немає грошей купити ліки чи заплатити за хіміотерапію. Тому треба запровадити медичну страховку, щоб за пенсіонерів та дітей платила держава, а за працюючих – роботодавці. Відновити державний контроль за цінами на ліки. Не може бути такого грабунку, коли лише минулого року на 20 мільярдів продали фальшивих ліків. Обмежити апетити торгашів, які грабують народ. Встановити жорсткий контроль за продаж фальсифікату – 15 років тюрми. Розширити програму «Доступні ліки», щоб ті, у кого маленькі доходи, безплатно від держави отримували ліки. І головне – збільшити зарплати лікарів, медсестричок, санітарок, лаборантів і всіх інших. Це і є реальна медична реформа», – наголосив Ляшко.

Політик пояснив, де взяти кошти на фінансування запропонованих ним змін в медичній сфері.

«Ми пропонуємо, щоб роботодавці платили менші податки. Тоді вони зможуть забезпечувати медстраховку для працівників. І друге – це звільнення від оподаткування мінімальних зарплат медпрацівників та скасування порогу у 50 тисяч для зарплат мільйонерів. Сьогодні три мільйони людей в Україні – санітарки, медсестри, лаборанти отримують мінімальну зарплату 4173 і з неї майже 900 гривень платять податку. У них відраховують із зарплати той же податок, як і в мільйонера-голови «Нафтогазу» Коболєва, у якого зарплата 6 мільйонів гривень в місяць. Тому треба, щоб мільйонери платили більші податки. Ось де гроші на медичну реформу», – наголосив Ляшко.

Лідер РПЛ вважає, що ключ до успішної медреформи – це відновлення економіки. А саме: підтримка національного виробника, створення нових робочих місць та збільшення зарплат, щоб було більше надходжень до держбюджету.

Нагадаємо, Ляшко розповів Гройсману, як живуть люди з інвалідністю у селах.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>