11 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Ляшко ініціює конференцію щодо доцільності існування Будапештського меморандуму

Задля припинення війни на Сході Олег Ляшко перегляне Будапештський меморандум. Про це політик заявив в програмі «Інтерв`ю з Кандидатом. Про головне» на телеканалі «ICTV». Крім того, обов’язковим він вважає вступ до НАТО та введення в Україну миротворчих місій ООН.

«У квітні 2014 року я зареєстрував проект постанови про введення на лінію кордону блакитних шоломів ООН. Влада всі ці роки блокувала це рішення. А перед виборами раптом згадала про блакитні шоломи. У листопаді 2014 року, коли писалася Коаліційна угода, ми до 2 ночі вимагали записати у ній членство у НАТО. Ніхто не підтримував, ми дотисли. Всі ці роки вони були проти членства у НАТО, а за три місяці до виборів змінюють Конституцію, вносячи цей пункт», – обурився Олег Ляшко, передає прес-служба партії.

Народний депутат вважає, що треба змінювати взагалі всю архітектуру і систему європейської безпеки. Міжнародні договори не діють і не гарантують захисту країнам-підписантам, наголошує він.

«На європейському континенті 6 військових конфліктів, всі за участю російської зброї. Програма добросусідства, яка діє більше 20 років між ЄС і країнами колишнього Радянського Союзу, не зупинила російську агресію. Не діє і Будапештський меморандум. Саудівська Аравія, Пакістан, Індія, Ізраїль і навіть Катар виготовляють ядерну зброю, бо дивляться на Україну, якій пообіцяли гарантії, забрали зброю і яка сьогодні потерпає від агресії одніє з країн, яка обіцяла ці гарантії», – зауважив лідер РПЛ.

Олег Ляшко ініціює проведення конференції за участі всіх підписантів Будапештського меморандуму, на якій пропонує обговорити доцільності існування даної угоди.

«Коли ми ратифікували у 1994 році здачу ядерної зброї, в законі про ратифікацію була обмовка: «Відмова від зброї, поки діє Будапештський меморандум». Сьогодні Будапештський меморандум не діє! Це означає, що ми вийшли фактично зі всіх зобов’язань по здачі ядерної зброї і маємо право повторно її робити. Чи повинні ми скористатися цією можливістю? Я вважаю, що ми не повинні відмовлятися від цієї можливості і завжди тримати козир запасний у кишені, а не сподіватися, що хтось нас захистить. Коли російська зброя прийшла в Крим, де були американці? Чому Обама, як Кеннеді у 61 році не вивів флот до Куби і не заставив росіян забрати свою ядерну зброю із Куби? Чому американці свій флот не вивели і не сказали, що ми гаранти незалежності України? Це була б гра нервами, ні Росія, ні Америка не пішли б на використання ядерної зброї, але Крим залишився б українським», – зауважив Олег Ляшко.

Нагадаємо, Олег Ляшко заявив, що на посаді Президента буде відповідати за все.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>