11.5 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

Ляшко: Безконтрольність влади тягне за собою корупцію і збідніння українців

Олег Ляшко закликав парламент скористатися історичним шансом та проголосувати за його закон про імпічмент Президента і Тимчасові слідчі комісії Верховної Ради.

Політик переконаний, коли владу ніхто не контролює і не притягує до відповідальності – з’являється поживний ґрунт для корупції, а отже – для збідніння українців. Саме тому Президент Порошенко п’ять років тримав у шухлядах ці зареєстровані командою Радикальної партії законопроекти, – повідомляє прес-служба РПЛ.

«Наша команда разом з іншими фракціями зареєструвала законопроект про ТСК ще у 2014 році. Але через протидію вже колишньої влади він досі не був прийнятий, бо вони боялися відповідальності. А безвідповідальність тягне за собою жадібність, корупцію і збідніння українців, бо саме залазячи в кишені до українців, збагачуються ті, хто при владі. Ми пропонуємо парламенту скористатися унікальним історичним шансом, щоб нарешті встановити справжнє народовладдя в Україні», – звернувся до парламентарів Ляшко.

Проте, для завершення процесу встановлення контролю над владою лідер РПЛ пропонує ухвалити разом із законами про імпічмент Президента і ТСК низку документів.

«Закон про ТСК, як інструмент парламентського контролю, закон про процедуру імпічменту Президента, як Дамоклів меч відповідальності над будь-якою особою на президентській посаді, скорочення чисельності депутатів Верховної Ради до 250 чоловік, скасування недоторканності Президента, депутатів і суддів, зміна виборчої системи із продажної корумпованої мажоритарки на пропорційні відкриті партійні списки – це той набір інструментів, який зробить владу, Президента, парламент та суддів підконтрольними і підзвітними українським громадянам», – вважає Ляшко.

Нагадаємо, фракція Ляшка – єдина, яка дала 100% голосів за закон про мову.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>