8.4 C
Kyiv
Четвер, 18 Квітня, 2024

Львівський бронетанковий завод представив новий БРЕМ “Зубр”

ДП «Львівський бронетанковий завод», що входить до складу ДК «Укроборонпром», розробило нову броньовану ремонтно-евакуаційну машину (БРЕМ) «Зубр».

Про це пише Промисловий портал.

Про це стало відомо під час святкування 75-річча з дня створення українського підприємства, яке відмічали 10 травня цього року.

«БРЕМ «Зубр» створений для технічного супроводження танкових підрозділів Збройних сил України», – повідомив головний інженер ЛБТЗ Герман Сметанін.

«Він розроблений ЛБТЗ у 2018 році. Наразі організовується проведення його визначальних відомчих випробувань. Можливо до кінця цього року його буде допущено в експлуатацію в ЗСУ», – розповів він.

Представник львівського заводу повідомив, що новий зразок створено на базі радянського танку Т-55. Також він може використовувати як основу ходову частину танка Т-54 або БТС-4 (радянський броньований тягач на базі середнього танка Т-44).

«Тобто база машини може використовуватися різна», – підкреслив Герман Сметанін.

За його словами, нова машина має 12-тонний кран-стрілу та 25-тонну тягову лебідку, що забезпечує евакуацію пошкодженої техніки з поля бою.

Варто додати, що на урочистих заходах у Львові був присутній і представник Центрального бронетанкового управління ЗС України полковник Олександр Гордієнко. Він спілкуючись з журналістами відмітив, що ремонтна техніка, яка створена колективом підприємства, така як нові БРЕМ «Лев» та «Зубр», є вкрай потрібною у військах.

Полковник Гордієнко висловив впевненість, що ці розробки, зокрема «Зубр», успішно пройдуть випробування та вже скоро опиняться на озброєнні військових частин.

Раніше повідомлялося, що Мінінфраструктури хоче підтримати авіакомпанії, які облітають Росію.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>