11.5 C
Kyiv
Субота, 27 Квітня, 2024

Львів’яни просять заборонити проведення містом хресних ходів

Львів’янин Сергій Літневський 13 червня зареєстрував електронну петицію до місцевої влади про заборону молитовних ходів, які потребують перекриття вулиць чи змін у русі громадського транспорту.

За дві доби вона зібрала необхідну кількість підписів – 572 з 500 необхідних.

Пропонуємо познайомитися з текстом петиції нижче:

У м. Львів останнім часом почастішали випадки проведення молитовних ход, які зазвичай впливають на рух транспорту в місті. Враховуючи проблематику громадського та приватного транспорту в місті (дотримання графіків руху, кількості маршрутних автобусів, затримки трамваїв через неналежне паркування та ДТП, затори на дорогах в час пік, величезна кількість ям на дорогах), проведення подібних заходів, пов’язаних з перекриттям руху – це обмеження мешканців міста в свободі пересування по місту та створення штучних перешкод для руху транспорту, який й так потерпає від інших проблем.

Конституція України:

Стаття 35. Кожен має право на свободу світогляду і віросповідання. Це право включає свободу сповідувати будь-яку релігію або не сповідувати ніякої, безперешкодно відправляти одноособово чи колективно релігійні культи і ритуальні обряди, вести релігійну діяльність.

Здійснення цього права може бути обмежене законом лише в інтересах охорони громадського порядку, здоров’я і моральності населення або захисту прав і свобод інших людей.

Церква і релігійні організації в Україні відокремлені від держави, а школа – від церкви. Жодна релігія не може бути визнана державою як обов’язкова.]

Закон України Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні:
Стаття 3. Визначення термінів

У цьому Законі наведені нижче терміни вживаються в такому значенні:

свобода пересування – право громадянина України, а також іноземця та особи без громадянства, які на законних підставах перебувають в Україні, вільно та безперешкодно за своїм бажанням переміщатися по території України у будь-якому напрямку, у будь-який спосіб, у будь-який час, за винятком обмежень, які встановлюються законом;]

Необхідно не забувати про захист прав і свобод інших громадян України та іноземців, які не мають бажання приймати участь в подібних заходах, незалежно від їх віросповідання.

Для віруючих людей у Львові існує більш ніж достатня кількість релігійних споруд. Чому через релігійні вподобання одних мешканців міста повинні відчувати незручності інші мешканці та гості міста?

Згідно повідомлень в ЗМІ (зокрема на сайті Львівської Міської Ради) останнім часом у Львові відбулись наступні релігійні заходи:

1) У Львові 13 травня відбудеться процесійна хода.
[Понеділок, робочий день, час початку 19:00 – практично час-пік, маршрут: вул. Винниченка, 30а — вул. Руська — пл. Ринок — вул. Руська — вул. Винниченка, 30а]

2) У середу, 17 квітня, релігійна громада проведе молитовну дорогу. Хода розпочнеться о 19:00 від площі Катедральної та триватиме до 21:00 і завершиться на вул. Личаківській. За маршрутом ходи можливе ситуативне обмеження руху транспорту.

3) Ввечері у неділю, 14 квітня, на Сихові відбулась хода. Захід розпочався приблизно о 18:00 та тривав до 20:30. За маршрутом ходи ситуативно призупиняли рух транспорту.

4) 31 березня, центром Львова триває багатотисячна молитовна хода. Розпочалась хода о 15:00 на вул. Винниченка, 22. За маршрутом ходи тимчасово призупинили рух транспорту.

5) 21 березня у Галицькому районі, та у Личаківському районі, проведуть процесійні ходи. За маршрутом процесій можливе ситуативне призупинення руху транспорту.

6) Вулицями Львова у неділю, 7 жовтня, пройде вже традиційна хода. Також, за потреби, буде ситуативне перекриття руху транспорту.

Прошу розглянути петицію щодо заборони проведення релігійних заходів у м. Львів, які потребують перекриття вулиць чи обмеження в русі громадського та приватного транспорту.

Як повідомлялося, у Києві виникли затори через масові акції.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>