10.5 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Китай відповів на нові мита Трампа

Китай відповів на загрозу Дональда Трампа про мита, давши юаню впасти до мінімального більш ніж за десятиліття рівня і доручивши державним компаніям призупинити імпорт сільськогосподарської продукції США.

Ці кроки можуть викликати ще більше невдоволення Трампа, який критикував Китай за те, що влада несправедливо управляє валютним курсом і не виконує обіцянки наростити закупівлі американської сільгосппродукції, – пише “Економічна правда“.

Акції та валюти країн, що розвиваються, впали на побоюваннях, що затяжний конфлікт між супердержавами чинитиме тиск на світове економічне зростання, а захисні активи, включаючи ієну, казначейські облігації США і золото, виросли.

Інвестори наростили ставки на зниження вартості запозичень Федеральної резервної системи.

“Це один з найгірших сценаріїв. Спочатку на ринках відбувається розпродаж, а потім Трамп прокидається, і все стає набагато, набагато гірше”, – сказав Майкл Евері, глава досліджень Rabobank з фінансових ринків Азії в Гонконзі.

Нагадаємо, материковий юань упав на 1,3% до 7,0320 за долар після того, як Народний банк Китаю встановив щоденний довідковий курс на позначці більше 6,9 вперше з грудня. Курс юаня в Гонконгу падав на 1,9% до рекордного мінімуму. Центробанк пояснив динаміку юаня протекціонізмом і очікуваннями додаткових мит на китайські товари, сказавши проте, що в змозі підтримувати стабільний курс.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>