15.9 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

Київський PostPlay Театр заявив про погрози через презентацію про Бандеру

У Києві PostPlay Театр заявив про погрози. Напередодні презентації «Пісні з хіпопери “Bandera” та “Who was Essad Bey?”» Юрія Гуржи 28 червня, організатори заходу почали отримувати погрози у мережі. У зв’язку із цим звернулися до поліції.

Як повідомив Громадському директор з комунікації театру Віктор Янкаускас, у мережі створили івент із контрзаходом, аби не допустити проведення презентації.

«Ми розуміли, що тема досить болюча. Нам писали і про те, «як ви можете ставити про Бандеру бо він злочинець», і про те, як ви можете робити такий івент, «адже він герой». Але наша позиція в тому, що ми не політичний майданчик, не агітаційний. Мистецтво передбачає критичний аналіз», — зазначив він.

Янкаускас нагадав, що на цю локацію, де проводитиметься захід вже вчиняли напади.

«Ми розраховуємо на підтримку поліції сьогодні», — додав він.

Опера «Бандера» Юрія Гуржи – це його «художній внесок у культурну дипломатію та просування України у світі. Як будь-яке хороше мистецтво, твори з цієї опери ні вихваляють, ні засуджують Степана Бандеру. Вони досліджують і задають запитання», кажуть організатори заходу на сторінці у Facebook.

«Ми запрошуємо критиків та усіх небайдужих громадян прийти 28 червня до нашого театру, — ідеться у заяві. Разом із нами, з німецькою делегацією, українськими дипломатами та їхніми зарубіжними партнерами і українськими глядачами, ви зможете на власні очі та вуха пересвідчитися, що про жодну наругу над Степаном Бандерою не йдеться, і натомість, через творчість Юрія дізнатися щось нове про цю важливу постать в українській історії та знайти власні відповіді на непрості запитання, що з нею пов’язані. Водночас, ми категорично застерігаємо від будь-яких спроб порушити безпеку заходу, яка буде гарантована Національною Поліцією. Ми не боїмося. Ми віримо в те, що критичне мистецтво – це єдиний шлях до суспільного порозуміння, тоді як насильство – це шлях в нікуди. Сьогодні ми просимо підтримки та розголосу у засобів масової інформації, наших друзів і однодумців. Давайте не боятися разом».

Раніше ми писали, що у Краматорську чоловік порізав себе в лікарні на очах у медиків та відвідувачів.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>