14.3 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

Курсанти Нацгвардії відпрацювали навички керування підрозділом

На Харківщині на полігоні 92-ї бригади провели комплексні тактичні навчання. Випускники академії Нацгвардії відпрацьовували керування підрозділами під час знищення умовного противника.

Крім того, тренували навички володіння різними видами зброї, інформує “5 канал”.

За легендою навчань, дозорні помітили диверсійну групу, яка намагалася захопити оборонні позиції. Першими умовний бій приймають курсанти Нацгвардії. 

Курсант 4-го курсу Степан Сорока – у групі дозору. Навчальне завдання відпрацював оператором БТРа.

“Завдяки системі ми бачили супротивника на моніторі та почали вести по ньому вогонь. Ми в дозорі були за лісом, ми виїхали і був перед БТРом, нам прийшлося розвернутися і вертатися назад”, – розповідає курсант.

На полігоні 92-ї бригади участь у вишколі взяли близько 120-ти курсантів. Виконували завдання з керування підрозділами та знешкодження супротивника. Крім того, тренувалися забезпечувати вогневу підтримку дозорним. Стріляли з різних типів гранатометів та стрілецької зброї. 

“Завдання взводу не допустити прориву противника і створити умови переходу в атаку”, – пояснює заступник завідувача кафедри вогневої підготовки Володимир Афанасьєв.

Кожен епізод оборонного бою курсанти координували за допомогою рації. Так майбутні офіцери відпрацьовували навички керування підрозділом.

“Перш за все – увага, треба спостерігати командирові, контролювати поле бою, виявляти цілі, розпізнавати, які вони є важливі, найважливіші і координувати вогнем. Давати вказівки”, – наголошує курсант Дмитро Костевич.

Бойову підготовку оцінювали вогневі посередники. Це офіцери, які фіксують залікове завдання зі стрільби.

“Ви бачили, скільки уражених цілей. Я думаю, не менше 90%. Два вертольоти вогневої підтримки, БТРів у нас виходить 24 штуки, мішеней БТР було вражено”, – зауважує начальник кафедри вогневої підготовки національної академії НГУ Петро Пістряк.

За результатами навчання кожен із підрозділів отримає оцінку. Офіцери враховуватимуть дії курсантів, відповідність відданих наказів та вогневу точність.

Як повідомлялося, з початку поточної доби, станом на 18:00, бойовики дев’ять разів обстріляли позиції підрозділів Об’єднаних сил, із них тричі – із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими домовленостями.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>