9.8 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Кравчук закликав Захід створити спецфонд для відновлення України та Донбасу

Україна має всі підстави поставити перед країнами-партнерами питання про створення спеціального фонду для відновлення України та Донбасу.

Про це в ефірі ток-шоу «Народ проти« на телеканалі ZIK заявив перший Президент незалежної України (1991-1994 рр.) Леонід Кравчук.

Леонід Кравчук зауважив, що кожна ядерна шахта коштувала для України мільярд доларів, а назагал – 175 мільярдів доларів.

«Я думаю, що це дає нам всі підстави поставити питання перед країнами, які давали нам гарантії, створити спеціальний фонд для відновлення України та Донбасу, тому що стільки можливостей вони використали із складання ядерної зброї Україною і такі величезні кошти, що вони мусять нам допомогти», – наголосив Леонід Кравчук.

Перший Президент незалежної України переконаний – це реально, якщо українська влада на цьому буде постійно наполягати.

«І друге – нам потрібно врешті-решт навчитися захищати інвестиції, інакше інвестиції із Заходу не прийдуть ніколи. Ми за цей час їх скоротили втричі – не збільшили, а скоротили», – зазначив Леонід Кравчук.

Перший Президент України додав: «І третє питання – не треба ставити питання про механічне відновлення того, що вже зруйноване. Ідеться про ІТ-технології – такі речі, де Україна і сьогодні має передові позиції».

Раніше екс-Президент Леонід Кравчук висловився, що було б краще, якби закон про українську мову підписав новообраний Президент України Володимир Зеленський.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>