11.1 C
Kyiv
Вівторок, 23 Квітня, 2024

Красти – це природня риса людини, а за це не можна карати, – Подерв’янський

“Я думаю, що красти – це природня риса людини. Не можна карати людину за її природні риси. Кожна людина хоче щось вкрасти.”

Про це розповів письменник і художник Лесь Подерв’янський в ефірі “5 Каналу”.

“Яке завдання держави? Держава просто повинна зробити такий механізм, щоб крали хоча б менше. Треба зробити так, щоб не було як (красти). Тому що, якщо, наприклад, якась приватна компанія, то ти там хрен, що (вкрадеш)”, – вважає митець.

“Наприклад, приходить пожежна інспекція сюди в ресторан. Що з нею робити? Вона точно до чогось (пристане). Значить ми забираємо цю пожежну інспекцію (взагалі). Не буде пожежної інспекції – не буде, кому давати хабар”.

На запитання Соколової, хто ж тоді буде перевіряти заклад, Подерев’янський відповів: “А що директор ресторана хоче, щоб він згорів? Так само потрібно і на всіх ланках. І санепідстанція приходить і їм треба давать хабар. Забираємо санепідстанцію, тому що директор ресторана не захоче, щоб у нього таргани бігали по стінах. Тому що хабар виникає із самої концепції бюрократії. Є бюрократія – будуть хабарі, не буде бюрократії – не буде хабарів”

Раніше Лесь Подерв’янський розповів, що хотів потрапити до ВРУ, щоб там «тільки бухати і розкладати її зсередини».

7 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>