19.7 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Компромісу не дотримано, – Стефанчук про провал голосування за зміни у закон про вибори

Представник Володимира Зеленського у Верховній Раді Руслан Стефанчук сьогодні, 22 квітня, після провалу голосування за внесення у порядок денний законопроекту новообраного президента щодо змін у виборче законодавство, поспілкувався з журналістами.

У коментарі кореспонденту ІНФОРМАТОРа Стефанчук розповів, що наразі не вдалося досягти порозуміння між парламентом та президентом.

“Сьогодні депутати показали рівень того, яким є взаємопорозуміння і взаємодовіра між президентом і Верховною Радою. Але я сподіваюся, ще є час, щоб ми знайшли можливість з Верховною Радою співпрацювати і запропонувати громадянам України нову якість політики, нову якість обрання. Тому що ми зацікавлені в тому, щоб до влади, у наступному парламенті, прийшли люди, які насправді зможуть представляти Україну.

Вчора під час спілкування ми дійшли саме того компромісу, який був сьогодні внесений в зал. Наразі компромісу не дотримано. Сьогодні ми стали свідками того, що напривеликий жаль, поки розмова не клеїться”, – зазначив Стефанчук.

Представник Володимира Зеленського у Верховній Раді заявив, що президент зацікавлений у прийнятті Радою нового виборчого кодексу.

“Ми зацікавлені у тому, щоб прийняти новий виборчий кодекс, ми зацікавлені у тому, щоб були відкриті виборчі списки, і ми зацікавлені у тому, щоб вибори пройшли за новим законом. Про це були домовленості, єдине, що ми технічно не встигаємо пропрацювати систему відкритих списків. Тому було запропоноване не найкраще на мою думку рішення”, – резюмував Стефанчук.

Нагадаємо, представника Зеленського у ВРУ застукали за посиденьками з Ківаловим.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>