15.9 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

Компанія Boeing може втратити контракти на 57 мільярдів після авіакатастрофи в Ефіопії

Авіакомпанії поставили під загрозу замовлення на літаки компанії Boeing на загальну суму 57 мільярдів доларів після двох аварій літаків Boeing 737 Max, остання з яких сталася в Ефіопії.

Зокрема, переглянула своє замовлення на 200 літаків Boeing авіакомпанія VietJet Aviation. Загальна вартість угоди з купівлі літаків оцінюється на рівні 25 мільярдів доларів. Крім цього, авіаперевізники з Росії, Кенії та інших країн світу переглядають свої поточні контракти з Boeing та очікують від авіабудівника додаткових гарантій щодо якості його літаків, – передає Громадське.

Зазначимо, літаки Boeing 737 Max взяла в лізинг й українська авіакомпанія «МАУ». Там зазначили, що у 2019 році очікують отримати три таких літаки, проте наразі проводять переговори з виробником щодо безпеки їхнього використання.

Після аварії літака Boeing акції компанії різко подешевшали. Станом на 11 березня компанія Boeing втратила понад 11% своєї вартості після падіння літака в Ефіопії.

Напередодні Німеччина, Ірландія та Франція закрили свій повітряний простір для літаків Boeing 737 Max 8 після нещодавньої авіакатастрофи літака цієї моделі в Ефіопії.

Уже понад 25 авіакомпаній призупинили використання літаків Boeing цієї моделі. Це, зокрема, авіакомпанії Ефіопії, Індонезії, Китаю, Австралії, Сінгапуру, Малайзії, Оману, Південної Кореї, Британії та Норвегії. Європейське агентство авіаційної безпеки (EASA) також заборонило експлуатацію літаків цієї моделі. Водночас США не припинили польоти, однак вимагають від Boeing оновити програмне забезпечення.

Нагадаємо, зранку 10 березня пасажирський літак авіакомпанії Ethiopian Airlines зі 149 пасажирами на борту та 8 членами екіпажу розбився, рухаючись з Ефіопії до столиці Кенії (Найробі). Пізніше стало відомо, що всі, хто був на борту, загинули. За попередніми даними, українців на борту літака не було.

Це друга аварія літака моделі Boeing 737 Max 8 за минулих 5 місяців. У жовтні 2018 року в Індонезії розбився пасажирський літак зі 188 людьми на борту. За кілька хвилин після зльоту він втратив зв’язок з диспетчерами та впав у море. Оскільки обидві аварії сталися на етапі зльоту, вони мають певний ступінь подібності.

Нагадаємо, компанія Boeing відклала презентацію нового літака після авіакатастрофи в Ефіопії.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>