2.9 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Командира бригади і героя війни обмовили та звинуватили у контрабанді цигарок

У мережі обмовили полковника Василя Зубанича, командира 10 гірсько-штурмової бригади, Героя України, що він нібито причетний до контрабанди російських цигарок у зоні ООС.

Про те, що Зубанич є одним з підозрюваних у розслідуванні Державного бюро розслідувань, першою написала координаторка Медійної ініціативи за права людини Ольга Решитилова. Нібито саме його затримали правохоронці.

Та через деякий час відредагувала допис. Додала, що затримали не Зубанича, а командира 8 батальйону 10 бригади. Йому ж і оголосили підозру. Заявила, що полковник не фігурує у кримінальному провадженні. Їй це підтвердили в ДБР.

https://www.facebook.com/o.reshetylova/posts/2244854072213402

Вранці 30 січня прес-служба Державного бюро розслідувань повідомила, що у Сіверськодонецьку на Луганщині затримали оперативного працівника контррозвідки СБУ та командира військової частини під час отримання $2500 за неперешкоджання контрабанді російських цигарок.

Впродовж січня полковник Зубанич був на сесії у столиці в Національному університеті оборони України ім. Івана Черняховського, каже радник міністра оборони України Юрій Бірюков. Про нібито затримання дізнався від нього.

https://www.facebook.com/yuri.biriukov/posts/2260209267581211

Прес-служба ООС опублікувала роз’яснення щодо ситуації, яка склалася.

“Жоден з командирів військових частин станом на 30.10.2019 р. під вартою не перебуває, – повідомили на сторінці ООС у Facebook. – Протягом грудня-січня правоохоронними органами Василь Зубанич не затримувався і у жодному злочині не звинувачувався”.

https://www.facebook.com/pressjfo.news/posts/533184623840825

В ООС звернулася до ЗМІ з проханням використовувати тільки перевірену, підтверджену прес-центром інформацію.

Раніше повідомлялося, що озброєні окупанти відмовилися пускати патруль спеціальної моніторингової місії ОБСЄ до тимчасово непідконтрольної уряду Горлівки.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>