14.3 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

Колишній підполковник СБУ став журналістом, щоб на замовлення “ображеного” судді Чванкіна захистити його від активістів

На черговій акції щодо відставки викритого в корупції судді Київського районного суду Одеси Сергія Чванкіна активісти поспілкувались з журналістом, який на замовлення судді приїхав акцію під Вищу кваліфікаційну комісію суддів.

Журналіст представився Олександром Красноперовим від інформагентства “Сікьюріті ЮЕй”, перерахував всі свої реагалії, у тому числі зазначив, що він колишній підполковник СБУ, – пише АСПІ.

На питання як він дізнався про акцію, і чому тільки зараз відвідав (адже це третя акція за останні 2 тижні щодо звільнення одеського судді Чванкіна), журналіст сказав, що відповість на це питання лише за рішенням суду.

Журналіста цікавили, які у активістів є докази щодо судді Чванкіна. На що активісти надали йому відповідь. Але для журналіста придбання суддею, точніше його метір’ю, маєтку за мільйон долларів не є доказом корупційної діяльності. На виправдання своєї позиції Олександр Красноперов заявив, що “тоді могли бути сотні схем, завдяки яким можна було б щось купити”. Тобто на його думку те, що суддя брав участь в “сірих” схемах по придбанню майня – це норма.

Незважаючи на своє запитання щодо доказів вини судді Чванкіна, журналіста не цікавила відповідь на нього. Адже на розповідь активіста про те, що Чванкін надав недостовірну інформацію в НАЗК та Вищу кваліфікаційну комісію суддів щодо спонсорування заходів громадської організації Чванкіна, яка проводить свої помпезні зустрічі в елітних готелях. Міжнародна організація, на яку він посилався, на запит активістів відхрестилась від цих розкішних банкетів суддів. На думку журналіста, надати недостовірну інформацію це нормально, аргумент журналіста: “Ну і що в цьому такого? Я наприклад не завжди кажу своїй дружині правду”. Тобто журналіст не бачить різниці між посадовою особою і його стосунками з державними органами контролю та сімейними відносинами.

Навіть перевірка Чванкіна НАЗК, якого викрав цей авторитетний орган на тому, що витрати судді значно перевищують його доходи – журналістом ця інформація була сприйнята, як: “ми марно витрачаємо час і витрачаємо пливку”.

“Я згоден з тим, що ці аргументи мають місце бути. Але це не смертельні факти”, – зазначив журналіст на факти корупції Чванкіна.

То що ж насправді цікавило журналіста? Як він сам прокоментував: “Я роблю медіапродукт, який продаю. А кому я продаю – я не маю право розкривати цю інформацію”.

З його плутаної розмови стало зрозуміло, що журналіст прийшов на акцію заробити.

Нагадаємо, раніше активісти приходили до Зеленського вимагати звільнення судді Чванкіна.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>