10.9 C
Kyiv
Середа, 24 Квітня, 2024

«Коломойський – ваш ворог!». Чому симпатики Зеленського не повинні захищати олігарха

Перемога Володимира Зеленського на президентських виборах – це не лише перемога Зеленського і його команди. В цієї перемоги є ще один дуже важливий бенефіціар – Ігор Коломойський.

Заперечувати зв’язок Зеленського і Коломойського дуже важко. Практично неможливо. Достатньо згадати, на чиїх автомобілях їздив Зеленський, який телеканал надавав новоспеченому президенту всебічну підтримку і чий охоронець ходив слідом за ним, поки тривала виборча кампанія.

Хоча це ще не все. Під завісу кампанії Коломойський особисто включився у виборчі перегони, коли після рішення суду про незаконну націоналізацію «Приватбанку» заявив, що вважає Порошенка своєю маріонеткою. Тонким тролінгом Петра Олексійовича Коломойський хоча й не суттєво, але відвів удар від Зеленського, якого більшість ЗМІ на той момент заклеймили його маріонеткою.

Що стосується ставлення до олігарха-втікача, то ще в період виборчого процесу прихильники новообраного президента (далі називатимемо їх ЗЕботами) поділилися на дві категорії: на тих, хто заперечує будь-який зв’язок Зеленського з олігархом, і тих, хто не бачить нічого поганого в такому зв’язку.

Перші помиляються, бо заперечують очевидне. Другі – бо наділяють Коломойського якостями, які не виключено, що притаманні йому як людині, але які не функціонують, коли мова йде про олігарха.

Як і будь-який олігарх, Коломойський завжди прагнув бути монополістом. Він робив все можливе, щоб стати головним гравцем на ринку авіаперевезень та досягнув непересічного успіху у сфері імпорту, транспортування, переробки і продажу нафтопродуктів.

Тепер у Коломойського з’явився шанс стати тим єдиним, в чиїх руках можуть опинитися важелі впливу на владу, яка незабаром прийде на Банкову. І якою б чудовою людиною не був Ігор Валерійович, не можна забувати, що будь-яка монополія – це зло, політична монополія – велике зло, а монополія на президента – абсолютне зло!

Якою великою не була б симпатія до українського олігарха з трьома громадянствами, але якщо ЗЕботи проти монополій (що апріорі не може бути інакше), то вони проти Коломойського! Коломойський – ворог ідеалу світлого майбутнього, яке ЗЕботи асоціюють з президентством Зеленського.

В парламентських кулуарах поговорюють, що коли перемога Володимира Олександровича стала очевидною, люди з великими грошима першим ділом почали домовлятися з Коломойським про входження в «долю». У свою чергу політичні опоненти нового президента почали робити все можливе, щоби «відірвати» і віддалити від нього епатажного олігарха.

І перші, і другі не вважають перемогу Володимира Зеленського чимось поганим, але у них є занадто великий досвід, щоби наївно думати, що колаборація екс-керівника студії «Квартал 95» і його екс-партнера по медіабізнесу – це щось позитивне. Їм важко розраховувати на прихильне ставлення зі сторони симпатиків нового президента, хоча все що вони роблять – це знижують ризики появи в Україні нових януковичів-порошенків. У чому тут розбіжність з позицією ЗЕботів?!..

P.s. Автор не вкладає жодного негативно смислу в значення слова «ЗЕботи».

Мар’ян Ощановський

для ІНФОРМАТОРа  

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>