9.9 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Колекторська фірма «Дебтфорт» шантажує українців

В Україні активізувалася банда вимагачів, яка орудує під «дахом» ТОВ «Дебтфорт Україна». Компанія, яка спеціалізується на поверненні боргів, останнім часом вимагає гроші навіть у тих, хто ніколи не мав кредитних зобов’язань перед банками чи іншими фінансовими установами.

«Гуманні» колектори

«Наша компанія – це молода і амбітна команда, яка займається стягненням боргових зобов’язань з неплатоспроможних позичальників. Ми знаємо наскільки важливий вільний простір і право вибору. Ми не просто виявляємо проблему і пропонуємо ефективне рішення для боржників і клієнтів. Наші фахівці використовують найбільш гуманні, сучасні і технологічні інструменти для швидкої і ефективної взаємодії з боржниками. Ми знаємо, що вигода – це інтерес двох сторін. Ми – це рішення для всіх», – так «Дебтфорт» презентує себе на сайтах реклами.

Та, схоже, методи роботи компанії не такі вже й гуманні. Про це свідчать численні скарги людей в інтернеті. Ось декілька з них.

В цьому дописі від 17 січня 2018 року мама, яка самостійно виховує маленьку дитину, розповідає про те, що колектори з «Дебтфорт» погрожують відібрати у неї рухоме та нерухоме майно у випадку, якщо вона не поверне борг у розмірі майже 6 тисяч гривень, який з’явився після взяття трьох тисяч гривень кредиту на лікування дитини.

А в цих випадках вимагачі погрожують прийти додому до позичальників і описати нерухомість.

При цьому, за словами скаржників, колектори відмовлялися пояснювати, звідки взялася сума боргу, на поверненні якого вони наполягали.

Хто ви, «Дебтфорт Україна»?

Щоб безпечніше було вимагати гроші, «кінці» компанії сховані далеко за межами України. Кінцевих бенефіціарних власників у «Дебтфорт» – три. Всі вони знаходяться у різних європейських країнах – в Угорщині, Нідерландах та Швеції.

Згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, власники компанії: Кредит Експрес Груп Бі.Ві.-Балаш Падос (Угорська республіка, м. Будапешт, вул. Свент Істван, 7-11); Кредит Експрес Груп Бі.Ві.-Госта Леннарт (Швеція, м. Соллентуна, вул. Страндвегєн, 59); Кредит Експрес Груп Бі.Ві. (Нідерланди, м. Амстердам, вул. Стравінскілан, 411).

Керівником колекторської фірми, яка, як ми вже з’ясували, не гребує зовсім не гуманними методами роботи, з середини грудня минулого року є Падос Балаш – людина зовсім не публічна, і не виключено, що підставна.

У Києві ТОВ «Дебтфорт Україна», як і будь-який солідний грабіжник, має своє представництво. Знаходиться воно за адресою вул. Шолуденка, 3, офіс 307.

Місцезнаходження офісу колекторської фірми “Дебтфорт” у Києві

Новий рівень беззаконня у діяльності фірми

Віднедавна «Дебтфорт» ступила на відверто злочинну дорогу. Чи то низький рівень доходів, чи то жага до легкої наживи спонукають співробітників колекторської компанії вимагати гроші у тих, хто не має жодних боргових зобов’язань перед фінансовими установами. Буває, що жертвами шантажу зі сторони колекторів стають громадяни, які взагалі ніколи у своєму житті не брали кредитів у банках.

Не рідко працівники фірми вимагають повернути борги інших осіб, які невідомі власникам номерів телефонів, на які дзвонять колектори. В телефонному довіднику ступінь небезпеки номерів мобільних операторів таких шантажистів оцінений у 100%.

Номер телефону шантажиста ТОВ “Дебтфолт Україна” в довіднику. Ступінь небезпеки – 100%.

Поради «Антиколектор»

Дзвінок колектора ще не означає, що ви комусь винні гроші. Щоб ефективно відбивати атаки вимагачів юрист фірми Pravo&Peremoga Андрій Литвин рекомендує:

«Перш за все, необхідно попросити абонента представитися, з’ясувати його посаду, назву компанії, її місцезнаходження, адресу для направлення пошти. Потім вимагайте обґрунтувати виникнення боргу – вказати дату і номер договору (кредиту, позики і т. д.), дані про його сторони, суму боргу, при наявності – реквізити судового рішення. Далі встановіть, на яких підставах заявляються вимоги до третіх осіб (договір уступки права вимоги, факторингу, комісії, надання послуг).

Всі дані необхідно записати. Якщо є можливість – визначте телефонний номер того, хто телефонував. Після цього завершуйте розмову, попередивши, що в разі повторних дзвінків ви будете звертатися з заявами до правоохоронних органів.

Надалі направляються письмові запити на адресу кредитора, банку або колекторського агентства про наявність перерахованих договорів.

Якщо інформація про наявність договору, який ви не укладали, підтвердиться, то його необхідно визнати недійсним в судовому порядку. Також варто подати заяви в правоохоронні органи про підробку документів, шахрайство».

Якщо ж колекторські фірми вдаються до незаконних дій, юрист радить:

«При відсутності документального обґрунтування вимог колекторів в правоохоронні органи подається заява про вимагання (ст. 189 КК України).

Дзвінки вимагачів підтверджують, що первинний кредитор передав їм отриману від вас конфіденційну інформацію, тому можлива також подача заяви про порушення недоторканності приватного життя (ст. 182 КК України).

Погрози колекторів також можуть бути кваліфіковані, як примус до виконання цивільно-правових зобов’язань (ст. 355 КК України)».

Нагадаємо, на Хмельниччині колектори погрожували учням, вимагаючи повернути борг працівниці школи.

ІНФОРМАТОР

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>