11 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Клімкін прокоментував небезпеку використання російського FaceApp

Дискусія у світі свідчить, що російський софт використовувати не можна, заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін.

Про це він написав у Twitter, коментуючи небезпеку використання російського мобільного додатку FaceApp.

“У світі обговорюють небезпеку використання російського софту FaceApp. Я себе старіше, ніж зараз, бачити не хочу. Хай все іде природнім шляхом. А дискусія у світі свідчить, що російський софт використовувати не можна. Та й взагалі – маємо бути самодостатніми”, – наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, мобільний додаток FaceApp належить російській компанії Wireless Lab. Іноземні експерти застерігають користувачів, що цей додаток може нести в собі ризик розголошення персональної інформації, на що є кілька причин. По-перше, у своїй політиці конфіденційності вони пишуть, що не гарантують безпеку даних (а у додатка є доступ до профілю користувача, його фото на телефоні, пошти). По-друге, фото, яке користувач завантажує для обробки, обробляється на хмарі, а не на його телефоні, а куди воно може потрапити далі – невідомо.

Повідомлялося також, що лідер Демократичної партії у Сенаті США Чак Шумер просить ФБР перевірити, чи отримав російський уряд персональні дані американських користувачів через мобільний додаток FaceApp.

Крім того, у Міністерстві інформатизації Польщі застерігають поляків від використання російського мобільного додатку FaceApp, порівнюючи його зі збиранням даних компанією СambridgeAnalytica, і планують “юридичні кроки” щодо цієї програми.

Нагадаємо, на позачергових парламентських виборах 5%-й бар’єр подолають п’ять партій – «Слуга народу», «Опозиційна платформа – За життя», «Європейська солідарність», «Голос» і Радикальна партія Олега Ляшка. Рейтинг «Батьківщини» впав нижче прохідного бар’єру.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>