10.5 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Халатність лікарів: у Миколаївській області жінці поставили неправильний діагноз і ампутували ногу

У Братському районі Миколаївської області пацієнтка з вивихом ноги звернулася за допомогою до медиків. У результаті, жінці поставили неправильний діагноз і ампутували ногу.

Зазначено, що жінка посковзнулася у своєму селі і звернулася до лікарів Братської районної лікарні. Травматолог райлікарні поставив діагноз «розрив зв’язок». Коли їй через два дні стало зовсім погано, її направили до обласних хірургів. Тамтешні лікарі сказали, що якби жінка до них не приїхала, то вона б померла.

“Загиблі тканини м’язів уже всмоктувалися в кров – постраждали би нирки, гостра недостатність, гемодіаліз, смерть. Тобто тут фактично йшла розмова про порятунок життя”, – пояснив головний судинний хірург Миколаївської області Юрій Баляба.

Пізніше з’ясувалося, що у пацієнтки були пошкоджені судини, і якби її вчасно направили на обстеження до обласного центру, то ампутації можна було б уникнути.
Зараз син постраждалої має намір вимагати покарати лікаря, чия недбалість, на його думку, зробила матір інвалідом. Чоловік уже звернувся до районної прокуратури, там розпочали слідство, – передає Today.

“Було розпочато кримінальне провадження за фактом неналежного виконання своїх обов’язків медичним працівником. Будуть вилучатися документи, після чого буде проведена експертиза”, – розповів прокурор Братського району Микола Компанієць.

Нагадаємо, скандальна російська журналістка Скабєєва намагалася завадити українській делегації в ПАРЄ.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>