13.2 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

ІМІ: у перші 5 днів після виборів 77,7% онлайн-текстів були проти Порошенка, 22,3% — проти Зеленського

77,7% текстів у 20 онлайн-ЗМІ були спрямовані проти кандидата в президенти Петра Порошенка, 22,3% — проти Володимира Зеленського. Про це йдеться у моніторингу 20 онлайнових медіа, роботу яких аналізував Інститут масової інформаціївпродовж перших п’яти днів після першого туру виборів (1-5 квітня).

ІМІ зазначає, що «каміння» в президентів онлайн-ЗМІ кидали не так і часто — лише 4,35% з 6918 текстів мали негативну тональність, ознаки чорного піару чи контрагітації (під негативною тональністю ІМІ має на увазі критику кандидата без відповідей іншої сторони або коментарів експертів, також використання оцінкових суджень, маніпуляцій).

Кількість негативу між кандидатами розділилася непропорційно — на 55,4% більше текстів стосувалися саме Порошенка.

Про Зеленського

Здебільшого у текстах проти Зеленського аргументували, чому він є неготовим до посади президента, звинувачували в проросійськості та зв’язках з Коломойським. Найчастіше це були блоги (у яких також згадували недоречні жарти коміка).

Що ще писали в негативній тональності про Зеленського: звинувачували в плагіаті програм інших кандидатів, критикували клініку, у якій він здавав аналізи, писали, що ролик зі стадіоном схожий на відео депутата й кандидата Мураєва та зроблений екс-співробітником штабу «Укропу».

Проти Зеленського найбільше текстів з негативною тональністю помітили на сайтах Gazeta.ua (16,42%) та Obozrevatel.com (13,43%).

Про Порошенка

У текстах проти Порошенка поширювали «відверті фейки», вказує ІМІ, звинувачували у фальсифікаціях, миттєвому збагаченні та створенні ще одного «Межигір’я».

Що ще писали в негативній тональності про Порошенка: результати першого туру — сфальсифіковані, Порошенко схожий на Януковича (і готується, як він, втекти), Банкова впливатиме на другий тур виборів, життя Зеленського під загрозою.

Негатив проти Петра Порошенка сконцентрований на сайтах: Politeka.net (26,07%), Znaj.ua (22,2%) та Strana.ua (18,8%).

Нагадаємо, штаби Порошенка і Зеленського домовилися з “Олімпійським” про дебати.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>