9.3 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Імена, телефони та паспорти: дані 900 тисяч клієнтів трьох російських банків потрапили у відкритий доступ

Персональні дані клієнтів ОТП-банку, Альфа-банку і ХКФ-банку опинилися у відкритому доступі. Витік сумарно зачіпає інтереси приблизно 900 тисяч росіян, чиї імена, телефони, паспорти і місце роботи тепер при бажанні може дізнатися кожен.

Про це пише газета «Коммерсант».

Бази були викладені в кінці травня, інформація в них збиралася кілька років тому, але істотна частина зберігає актуальність і понині. В одній з баз даних міститься інформація про більш ніж 55 тис. клієнтів Альфа-банку. Зокрема, йдеться про паспортні дані, телефони й місця роботи росіян, які були зібрані у 2014-2015 роках, але можуть бути актуальні й досі.

При цьому в першій базі можна знайти дані як працівників приватних компаній, так і відомості про приблизно 500 співробітників МВС, близько 40 людей з ФСБ.

У другій базі знайшли 504 записи, датовані 2018-2019 роками. Крім іншого, в ній є дані про залишки на рахунку клієнтів Альфа-банку.

В інтернет також потрапила персональна інформація 24,4 тисячі клієнтів ХКФ-банку і 800 тисяч ОТП-банку. Актуальність першої бази невідома, другої — осінь 2013 року.

Експерти вважають, що люди із «злитих» баз можуть як піддатися звичайному спаму, так і зіткнутися з шахрайством.

В Альфа-банку проводять перевірку достовірності й актуальності відомостей, які потрапили у мережу. У ХКФ-банку повідомили, що «походження інформації банку невідомо», але пообіцяли це встановити. Прес-служба ОТП-банку заявила, що в їх організації витік не зафіксували.

Раніше повідомлялося, що борг Коломойського “Приватбанку” склав близько 212 мільярдів гривень.

Також “Приватбанк” розкрив активи олігархів Коломойського і Боголюбова в США.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>