7.1 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Гройсман сказав, чому Україні слід повчитись у ЄС

Для України важливо співпрацювати з ЄС у сферах кіберзбезпеки, управління кордонами, реагування на дезінформацію та втручання у вибори.

Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском, повідомяє “Урядовий портал”.

“Важливою тут бачимо співпрацю в галузі інтегрованого управління кордонами, кібербезпеки, протидії гібридним загрозам, реагування на дезінформацію та втручання у вибори”, – сказав Гройсман.

Глава уряду запевнив Президента Європейської Ради у незмінності курсу реформ – попри зовнішні загрози та попри майбутні вибори. Він наголосив, що фундаментальними для України вже стали зміни у системі управління державою та децентралізація, схвалення необхідного законодавства для запуску Вищого антикорупційного суду, економічні перетворення та активне впровадження положень Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. На часі – глибока інтеграція з європейським енергетичним та цифровим простором, збереження транзитної ролі України, у тому числі в контексті постачання газу.

Співрозмовники визнали, що сьогодні Україна все ще перебуває в умовах агресії. Росія продовжує постачати зброю та техніку через тимчасово неконтрольовану ділянку українсько-російського кордону, умови «різдвяного» перемир’я постійно порушуються. Проте звільнення Донбасу може відбуватися виключно політико-дипломатичними засобами, і тут розгортання на Донбасі миротворчої місії ООН є важливим елементом.

«Ми також вдячні ЄС за направлення спеціальної місії до Приазов’я наприкінці січня поточного року. Впевнений, що результатами візиту місії стане реалізація нових проектів за багатьма напрямками», – сказав Гройсман.

Нагадаємо, що 19 лютого, на спеціальному засідання Верховної Ради України у зв’язку з п’ятою річницею з початку збройної агресії Росії проти України виступив Голова Європейської Ради Дональд Туск.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>