9.8 C
Kyiv
Середа, 24 Квітня, 2024

Голову Конституційного суду можуть звільнити 14 травня, – ЗМІ

Очільника Конституційного суду України Станіслава Шевчука можуть звільнити із займаних посад голови та судді КС 14 травня.

Як повідомляє Bihus.info з посиланням на власні джерела, у цей день має відбутися спеціальне засідання, на якому суддями КС буде розглянуто висновок Постійної комісії з питань регламенту та етики.

«Комісія дійшла висновку про наявність підстав для звільнення Шевчука Станіслава Володимировича з посади судді Конституційного суду у зв’язку з вчиненням ним істотного дисциплінарного проступку, грубим та системних нехтуванням своїми обов’язками, що є несумісним зі статусом судді Конституційного суду України та виявило його невідповідність займаній посаді», — йдеться в повідомленні.

Так, зокрема, голові КСУ закидають порушення Конституції та законів України, а саме видання незаконних розпоряджень, політизації діяльності суду, ігнорування прав суддів, порушення конституційних гарантій.

Раніше у Центрі протидії корупції повідомили, що главі КСУ Шевчуку відмовили у візі в США.

Нагадаємо, суддя Первомайський Олег Олексійович, якого переобрали до Конституційного Суду України, задекларував квартиру вартістю майже вісім мільйонів гривень.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>