8.4 C
Kyiv
Четвер, 18 Квітня, 2024

“Годую їх по черзі”. Як минають будні бойового кухаря на передовій

Війна війною, а обід за розкладом. Бути кухарем на передовій – почесна і водночас нелегка робота, адже боєздатність бійців залежить і від якісного харчування також – кажуть захисники. 

Про це розповідає 5 канал.

До позицій українських захисників знімальна група “5 каналу” потрапила опівдні. У бліндажі, облаштованому під кухню, на армійців чекає кухар із позивним “Андроїд” та приготований ним гарячий обід.

“Годую я їх по черзі, бо всі одразу не можуть, тому що хтось несе на посту службу, хтось чимось зайнятий зараз. Супчик дуже смачний”, – ділиться боєць.

“Андроїд” родом із Бурштина, в мирному житті був теплотехніком. Зізнається, раніше готувати не вмів, але хотів навчитися. Потрапив на фронт і вирішив спробувати.

“Як би і для себе було інтересно, і для хлопців. Ніхто не хотів цим займатися. Я проявив свою ініціативу і виходить зараз досить нормально. Ще ні разу не було такого, щоб я щось погано приготував. Я кожен раз експериментую, в одному супі буває з макаронами, с гречкою, я додам там квасолю, ще щось”, – ділиться “Андроїд”.

Рецепти бойовий кухар шукає в інтернеті, а потім на свій смак та фантазію додає інгредієнти, які привозять на передову. Їх асортимент досить різноманітний, тож завжди є з чого вибрати.

“Меню-розкладка – вона робиться з таким розрахунком, щоб усі наші продукти якось чергувалися, щоб людям вони не приїдалися. Коли вони тут своїм маленьким колективом живуть, вони самі знають свої вподобання і вони господарі на цьому місці, тому іноді вони можуть просто просити – давай сьогодні зробимо борщу чи супу”, – розповідає військовослужбовець Олександр.

Армійці зізнаються – на голодний шлунок нести службу “на відмінно” складно.

“Яким би ти не був крутим десантником, три рази повинен їсти на добу, тому що від цього залежить боєздатність твоя, щоби ти був сильний, мужній і добре думав”, – наголошує “Андроїд”.

“Справжній солдат повинен бути завжди ситий. Ти не звертаєш уваги на шлунок, але коли він у тебе порожній, ти розумієш, що він у тебе порожній, ти більше на нього уваги звертаєш, ти відволікаєшся – це найголовніше. А в нашому випадку відволікатися ніяк не можна”, – каже боєць Ярослав.
Останніми днями ворог змінив тактику, тож бійцям доводиться пильнувати ретельніше.

Вдень окупанти нібито зачаїлись. А ось вночі українські бійці чують звуки пересування ворожої техніки. Тож, готуються до чергових провокацій.

“Тут ніколи не було тиші, а зараз жодного пострілу. Тихо дуже – це дивує. Таких обстрілів немає, противник займається інженерними роботами, зміцнює свої позиції. Чути шум техніки був. Може щось привозили, може когось забирали”, – пояснює армієць Яша.

Тиша з ворожого боку дивує та водночас насторожує бійців. Тому спостереження за діями окупантів посилюються.

Раніше ми писали, що у Києві відбулася регата ветеранів АТО.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>