14.9 C
Kyiv
Вівторок, 23 Квітня, 2024

Генштаб запроваджує трирівневу систему безпеки для арсеналів

У Збройних силах України по-новому підійшли до підвищення захищеності військових арсеналів, баз та складів. На об’єктах зберігання боєзапасу впроваджується трирівнева охорона та оборона. Периметр арсеналів буде обладнаний електричними, сейсмічними та інфрачервоними засобами охорони.

Як інформує кореспондентка “Новинарні“, про це в четвер, 18 квітня, повідомив начальник Центрального управління безпеки військової служби Збройних Сил України полковник Микола Швець на 48-му арсеналі ЗСУ в Калинівці Вінницької області.

Так, замість воєнізованої охорони арсенали охоронятимуть спеціальні підрозділи.

По-перше, це підрозділ для несення вартової служби, охорони та оборони у 3-х кілометровій зоні. Бійці цього підрозділу мають стрілецьку зброю та прилади нічного бачення, пересуваються на броньованій техніці.

По-друге, йдеться про зенітний артилерійський підрозділ. Його функції – забезпечення протиповітряної оборони, знищення повітряних цілей.

По-третє, введено підрозділ протидії технічним засобам розвідки. Його бійці мають запобігати диверсіям та терактам, використовуючи безпілотники.

По-четверте, створено кінологічний підрозділ із вартовими собаками.

“Контрольно-пропускні пункти технічних територій військових частин обладнанні новітніми зразками системи контролю та управлінням доступом, стаціонарними металошукачами, системою відеоспостереження тощо. Закуплено та поставлено до частин портативні детектори виявлення вибухових речовин, які забезпечують виявлення основних видів відомих вибухових речовин, що можуть бути застосовані для виготовлення вибухових пристроїв”, – зазначив полковник Швець.

Близько 70% охоронних периметрів потенційно-небезпечних об’єктів уже обладнані огорожею нового типу, периметровими технічними засобами охорони (електричні, сейсмічні та інфрачервоні), відеоспостереженням, освітленням та іншими системами захисту та контролю доступу.

“До кінця другого кварталу 2019 року сплановано завершення цих робіт на 37-ми потенційно небезпечних об’єктах зберігання боєзапасу. Ці системи забезпечують надійну охорону за різних кліматичних і погодних умов та у будь-який час доби”, – додав начальник Центрального управління безпеки військової служби ЗСУ.

Нагадаємо, ГПУ оприлюднила нові факти віськової агресії РФ на Донбасі.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>