14.7 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

Гелетей на “Геліку”. Колишній начальник УДО придбав авто за 3,7 мільйона

Колишній Начальник Управління державної охорони Валерій Гелетей, який після інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського подав у відставку, придбав елітний новенький автомобіль вартістю 3,7 мільйонів.

Про це стало відомо із суттєвих змін у декларації Гелетея.

12 липня він задекларував придбання автомобіля Mercedes-Benz G63 AMG 2019 року випуску за 3 мільйони 730 тисяч гривень. Цікавим є той факт, що зовсім нове авто було придбане не у салоні, а у фізичної особи.

На популярному сайті з продажу авто, найнижча ціна на дану модель – 242 тисячі доларів, що за сьогоднішнім курсом складає приблизно 6,2 мільйони гривень, тобто майже вдвічі дорожче, ніж ціна, яку вказав у декларації Гелетей. Мабуть тому, щоб приховати її реальну вартість, машина і куплена “з рук”.

Звичайно, для мільйонера Гелетея 3,7 мільйони гривень – це не величезні гроші. До простих українців генерал-полковника, судячи з його декларації за минулий рік, віднести ніяк не можна. Не дивлячись на те, що Гелетей більшу частину свого життя працював в державних структурах (МВС, УДО, РНБО, Міноборони, – ред.), І лише неповних 4 роки в комерційній структурі (з 2011 до 2014 року Гелетей був віце-президентом “Авант -Банк “, – ред.), йому вдалося нажити величезні статки.

Судіть самі: тільки готівкою генерал-полковник зберігає пів мільйона доларів США і близько 500 тисяч гривень. Вкладів в банках у нього немає. В принципі, навіщо?

Гелетей вважає за краще вкладати кошти в нерухомість. Якої у нього речі чимало: земельну ділянку в Пухівці Броварського району Київської області, дві земельні ділянки в курортному Синяку Мукачівського району Закарпатської області, квартира в Києві на 190 “квадратів” вартістю 2,5 мільйона гривень, дача в Києві за майже сім мільйонів, будинок і земельну ділянку подружжя в Броворах Київської області і будинок в Києві на 650 “квадратів” за півтора мільйона.

Крім того, задекларовані два авто: Range Rover 2012 випуску за 750 тисяч і Audi Q7 2016 роки за більш ніж півтора мільйона гривень (який генерал-полковник орендує, судячи з документу, – ред.). Не забув Гелетей згадати в декларації і двоє наручних годинників за півмільйона, а також два телевізора за 170 тисяч. Також за минулий рік Гелетей витратив 85 тисяч гривень на відпустку в Іспанії і 12 тисяч гривень на оренду авто, про який говорилося вище.

І все це “нажите непосильною працею” при доході за минулий рік в сумі 889 203 грн. зарплати і 169 100 грн. пенсії. Тобто, Гелетей отримував приблизно 88 тисяч гривень на місяць. А таку платню він отримував не завжди.

ЗМІ пишуть різне про джерела доходів Гелетея. Одні стверджують, що стан він сколотив працюючи в МВС, природно незаконним способом співпрацюючи з ОЗУ у 90-х. Також його звинувачують в махінаціях з приватизацією службового житла. Ну і природно, його не раз звинувачували в лобізмі, хабарництві і фінансових махінаціях.

Нагдаємо, Гелетей отримав від держави 800 тисяч гривень “відступних”.

56 КОМЕНТАРІ

  1. Ото ж тому всі лізуть до Ради щоб красти а зробити мінімальну зарплату і довічно за корупцію то порозбігались всі депутати як миші і бажаючих не було б.

  2. Концискацией машину продать на розпродаже и купить машины скорой помощи на передовую,а его к стене за хищение гос.имущества

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>