8 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

General Electric збудує найбільшу вітроелектростанцію в Україні

Американська компанія General Electric (GE) і європейська LongWing Energy за участю американського агентства інвестицій OPIC побудують вітряну електростанцію (ВЕС) в Запорізькій області на березі Азовського моря.

Про це пише НПП.

Вартість даного проєкту складе $ 150 млн. Це буде вже четверта вітряна електростанція GE в Україні.

Повідомляється, що GE займеться постачанням 27 вітряних турбін потужністю 3,6 МВт з діаметром ротора 137 метрів і висотою маточини 110 метрів. Також компанія буде проводити повне їх обслуговування протягом 15 років. Загальна потужність першої черги ВЕС складе 98 МВт.

Європейська компанія LongWing Energy виступить спонсором, а VLC Renewables буде співінвестором. Позикове фінансування буде надано Корпорацією уряду США із закордонних приватних інвестицій (OPIC), а JP Morgan займеться страховими угодами.

У GE повідомили, що вироблена на новій ВЕС електроенергія буде продана держпідприємству «Енергоринок», яке отримає пільговий фіксований тариф на 10 років.

Вітряну електростанцію планується запустити у 2020 році, вона зможе виробляти електроенергію приблизно для 170 тисяч побутових споживачів, або 330 тисяч МВт-год на рік. Потім планується збільшити потужність ВЕС до 500 МВт, що зробить її найбільшою вітряною електростанцією в Україні та п’ятою в Європі.

Нагадаємо, міністерство інфраструктури проводить переговори з Експортно-імпортним банком США про фінансування закупівлі нової партії локомотивів для Укрзалізниці.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>