11 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Філарет скликає собор неіснуючого Київського патріархату

Почесний патріарх Філарет скликає помісний православний собор Київського патріархату, хоча статут Православної церкви України такого права йому не дає.

Про це заявив почесний патріарх Філарет, повідомляє ВВС.

“Ми скликаємо помісний собор, на якому не затвердимо рішення того собору, який був 15 грудня 2018 року. Значить, він для нас не є обов’язковим. Цим ми покажемо, що Київський патріархат був, є і буде. Собор ми скликаємо на 20 червня”, – зазначив Філарет.

Зазначається, що патріарх уточнив, що планує скликати помісний собор Української православної церкви Київського патріархату, а не ПЦУ.

“Собору помісного Київського патріархату 15 грудня не було, а був збір підписів під постановою помісного собору. Ми ту постанову на помісному соборі відкинемо і він буде для нас недійсним”, – наголосив Філарет.

За його словами, так він зможе “зберегти Київський патріархат. Він хоч буде і маленьким, але виросте у велику церкву”.

Також почесний патріарх продовжив як і раніше звинувачувати предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія у залежності від Вселенського патріархату.

“Епіфаній – слуга Вселенського патріарха. Поставив грека вікарним єпископом, щоб він спостерігав і передавав інформацію Вселенському патріарху, щоб передавав вказівки через нього що робити”, – наголосив Філарет.

Він додав, що “так звана ПЦУ служить інтересам греків”.

Учасники  форуму “За Українську Православну Церкву! За Київський Патріархат!”, який відбувається 11 червня у Києві, планують затвердити звернення до президента Володимира Зеленського з проханням “підтримати Українську православну церкву – Київський патріархат від будь-якого посягання”, йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Патріарх Філарет почав бій за УПЦ КП без правил.

5 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>