15.4 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Філарет буде розбудовувати маргінальний Київський Патріархат – експерт

Патріарх Філарет буде і надалі розбудовувати Київський Патріархат, але він буде залишатись маргінальним через позбавлення ліцензії.

Таку думку висловив релігієзнавець, директор Центру релігійної безпеки Дмитро Горєвой у коментарі журналісту УНН.

“У нього прихильників мало, але йому байдуже. Він буде висвячувати на єпископів священиків, які хочуть бути єпископами через престиж. Але його церква буде маргінальною, і невідомо, яким буде її правовий статус, оскільки статут Київського Патріархату знятий з державної реєстрації, і Синод, який відбувся, відбувся незаконно. Я не знаю, як Філарет вирішуватиме цю ситуацію з державою. Фактично він діє нелегально”, – зазначив Горєвой.

За його словами, керівництво ПЦУ, у свою чергу, не може застосовувати до Філарета якихось жорстких санкцій через почуття вдячності й пієтету через те, що більшості з нього почесний патріарх дав старт кар’єри.

Нагадаємо, ПЦУ відсторонила двох священників, які підтримали Філарета.

7 КОМЕНТАРІ

  1. Как же хвалили то Филарета когда он пошел против московии и сделал для ВАС сегодняшник писак церкву в Украине как же вы там бегали руки лобызали в рот заглядывали а перед томомом даже гарант из московского переметнулся к Филарету и кланялся и в рот заглядывал а теперь все резко враг Филарет. Да а кому платить дань теперь упц грекам???????

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>