11.5 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

Філарет без Епіфанія зібрав у Володимирському соборі архієреїв ПЦУ

Почесний Патріарх Київський і всієї України Філарет зібрав у столичному Володимирському соборі архієреїв Православної церкви України.

Фотографію зібрання ІНФОРМАТОРу надіслало власне джерело в ПЦУ.

ФІЛАРЕТ

Філарет, який нещодавно заявив про те, що Київський патріархат продовжує своє існування, запросив предстоятеля ПЦУ Епіфанія на проведення спільного богослужіння у Володимирському соборі в Києві.

“Тому, оскільки своїм незадоволенням Ви висловили бажання взяти участь у святкуванні покровителя нашої Української православної церкви сщмч. Макарія, митрополита Київського, я з радістю запрошую Ваше Блаженство на свято святителя Макарія у кафедральному патріаршому соборі, де ми щорічно збираємося всім єпископатом для утвердження нашої єдності і зміцнення нашої Церкви”, — наголосив Філарет.

Однак, як видно на знімку, замість всього єпископату, до Володимирського собору для служби з Почесним Патріархом прибуло прийшло лише 4 з 62 архієреї.

Серед них (зліва направо – ред.) архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент, митрополит Білгородський і Обоянський Іоасаф, митрополит Богородський Адріан та єпископ Валуйський Петро.

Нагадаємо, раніше ІНФОРМАТОР писав, що Філарет заговорив про відродження УПЦ КП. Натомість Епіфаній не прибирав портрета Почесного Патріарха з власного кабінета.

Фото: УНІАН

6 КОМЕНТАРІ

  1. Як “Томос не заслуга Пороха, а наріда та філарета” ми побачили в першій серії серіалу “Зелена країна”.
    В наступних серіях ви побачите:
    -Нарід без Пороха відстоює свою мову
    -Нарід на свої кошти без Пороха відбудовує і зміцнює свою армію
    -Санкції будуть і без Пороха.. Хуже не будет!?
    -…

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>