14.8 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Факти порушення виборчого законодавства, зафіксовані штабом РПЛ

Представники Радикальної партії зафіксвували порушення на виборах президента України.

Про це повідомляє прес-служба Радикальної партії.

Дніпропетровщина

Станом на 13:00 в Дніпрі та Дніпропетровській області зафіксували деякі порушення. У Кривому Розі на дільниці №121666 серед списків виборців була виявлена померла людина. На дільниці №121543 зафіксували відсутність однієї з пломб на урні для голосування, а на дільниці №121647 чоловік намагався винести свій бюлетень в кишені. У Дніпрі на дільниці №121204 попередили спробу сфотографувати бюлетень та реєстр виборців. В прийнятті скарги взяли участь представники ОБСЄ, які як раз в той час були на виборчій дільниці.

На всі порушення складені відповідні скарги, акти та попередження. Телефон, на який намагалися сфотографувати документи, вилучили.

Кіровоградщина

Кіровоградська область, м. Кропивницький, округ 99. Біля ДВК №350915 було помічено групу молодиків, в яких були папери зі списками, гроші та портрет одного з кандидатів у президенти.

Було повідомлено поліцію, що група молодиків, які «чергують» біля однієї з виборчих дільниць помітили на перехресті вулиць Гагаріна й Тарковського. Поліції вони сказали, що відпочивають.

Полтавщина

У Полтаві на спеціальній дільниці №531267 виборчого округу 144, яка розташувалася в лікарні, вже порахували голоси. Дане порушення зафіксовано довіреною особою Олега Ляшка Юлією Денисюк. Було складено Акт про виявлення порушення Закону України “Про вибори Президента України”.

Голова ДВК Шевченко Владислав Миколайович пояснює це тим, що неправильно задав питання чи не до кінця зрозумів відповідь голови ОВК, у якого проконсультувався, перш ніж відкрити скриньки. Станом на 10.30 всі 12 виборців, закріплені за даною спеціальною дільницею, вже віддали свої голоси. Члени ДВК вирішили не чекати закінчення волевиявлення і одразу порахувати бюлетні. Робити це забороняє закон.

Чернігівщина

У Чернігові, округ 205, жінка прийшла голосувати на виборчу дільницю і виявила порушення. В списку виборців в її квартирі прописана стороння особа, яка, зі слів жінки, не має відношення до її родини та до житла. Заява про виявлене порушення зареєстрована в ДВК №741049.

Херсонщина

У Херсонській області на 650386 дільниці, 185 округу в смт. Нижні Сірогози були зіпсовані 1293 бюлетені для голосування. За словами спостерігача від Радикальної партії Олега Ляшка Тетяни Дерій, члени комісії під керівництвом голови ДВК Галини Кузнєцової поставили штамп «вибув» навпроти прізвища кандидата в Президенти Олександра Мороза. За фактом пошкодження виборчої документації відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.158-2 Кримінального кодексу України. Дільниця почала роботу о 12.20, коли прибули нові бюлетені.

Нагадаємо, інститут журналістики КНУ у день виборів агітує за Порошенка.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>