10.9 C
Kyiv
Середа, 24 Квітня, 2024

Facebook заблокував проект Russia Today

Соціальна мережа Facebook заблокувала сторінку англомовного відеопроекту агентства Russia Today «In the Now».

Головний редактор RT Маргарита Симонян стверджує, що проект «In the Now» не порушив правила соцмережі. Вона пов’язала блокування сторінки з виходом матеріалу CNN про те, що «In the Now» фінансується з Росії, — передає Громадське.

«[CNN] поставили питання Facebook, мовляв, як же так — російське втручання й ось це все? Facebook тут же нас заблокував! Не висунувши жодних звинувачень. При цьому правила Facebook ми не порушували, претензій до нас жодного разу не було», — зазначила Симонян.

У матеріалі CNN, про який каже редактор, зазначено, що соцмережа заблокувала сторінку «In the Now» 15 лютого. У Facebook заявили, що запросить відомості про власника проекту. За даними CNN, проектом володіє компінія Maffick Media. Її найбільшим акціонером є відеоагентство Ruptly, що входить до складу RT.

Симонян стверджує, що у проекту «In The Now», який веде ведуча RT Аніссі Науей, було 2,5 мільярда переглядів і чотири мільйони підписників у Facebook.

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що такі кроки з боку Facebook «загрожують втратою довіри до соцмережі». Він вважає, що RT має отримати пояснення про причини блокування та «відстоювати свої інтереси».

Нагадаємо, раніше Facebook заблокував акаунт Юрія Бутусова за пост про успіхи бійців «Азова» на передовій.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>