11 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Facebook почав перевіряти користувачів, які запускатимуть в Україні політичну рекламу

Компанія Facebook просить користувачів до 18 березня надати документи на підтвердження особи, а також заповнити інформацію про те, хто оплачує рекламу.

Нові правила покликані покращити захист від іноземного втручання у вибори в Україні, повідомляє “Детектор медіа”.

Соцмережа просить підтвердити особу, увімкнувши двоетапну перевірку та надавши відповідні документи: посвідчення особи державного зразка; два офіційні документи; нотаріально завірена форма, завантажена зі сторінки facebook.com/id. Детальніше про процес перевірки можна дізнатися у посібнику або Довідковому центрі.

“Ми вважаємо, що коли користувач переглядає політичну рекламу у Facebook, він має чітко розуміти, кому вона належить. Щоб підтримати цю прозорість, ми впроваджуємо новий процес авторизації реклами, а також підтвердження особи, застереження “Хто оплатив рекламу”, придбання реклами та бібліотека реклами”, – зазначає компанія.

Крім того, Facebook вимагає від тих, хто хоче показувати політичні оголошення, заповнити інформацію в розділі “Хто оплатив рекламу”. Для цього потрібно перейти на вкладку “Авторизація” у розділі “Налаштування” сторінки та зв’язати зі сторінкою рекламні облікові записи, які ви плануєте використовувати.

Вимоги такої інформації: назва має бути чітка й повна; не має містити абревіатур; не має містити URL-адрес; не має містити текст “Хто оплатив рекламу”; має відповідати умовам політики Facebook щодо застережень.

Facebook перевірятиме цю інформацію та може затребувати більше даних. Оплачувати політичну рекламу зможуть лише користувачі з України.

Такі детальні відомості щодо політичної реклами у Facebook будуть зібрані у Бібліотеці реклами.

“Реклама, що містить застереження, відображатиметься в Бібліотеці реклами, а та, що їх не містить і пізніше вважатиметься політичною, також відображатиметься в Бібліотеці реклами. У Бібліотеці реклами також міститиметься інформація щодо продуктивності реклами, зокрема діапазон показів і витрат, а також охоплення за демографічними показниками та розташуванням”, – зазначає компанія.

Як повідомлялося, Facebook вчeтвeртe за півроку заблокував офіційну сторінку “Нацкорпусу”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>