10.4 C
Kyiv
Середа, 24 Квітня, 2024

Епіфаній пояснив, чому він вважає недоречним скликати зараз Помісний собор

Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній вважає недоречним скликати зараз Помісний собор за участю єпископів, кліриків і мирян.

Про це він сказав в інтерв’ю “Укрінформу”.

“Собор – це засіб, а не мета, і за потреби в майбутньому будуть відбуватися й архієрейські, і помісні собори в нашій церкві, але Собор покликаний вирішувати певні конкретні питання. Помісний собор скликати недоречно з тієї причини, що заклики до нього сполучені з намаганням відкинути Об’єднавчий собор”, – сказав митрополит Епіфаній.

Глава ПЦУ також зазначив, що “дехто бачить потребу скликання Собору в тому, щоб повернути все назад, у стан до 15 грудня минулого року, але це вносить тільки смуту і розділення в нашій церкві, тому зараз нагальної потреби у проведенні Собору немає”.

“Декілька місяців тому ми провели Об’єднавчий помісний православний собор, на якому практично одноголосно прийняли статут цієї Церкви. Зараз немає нагальної потреби його скликати. Але ми, як Церква, будемо керуватися соборно, будуть збиратися собори в міру необхідності. Згідно зі статутом, помісні собори в нашій Церкві повинні проводитися раз на п’ять років, архієрейські собори повинні збиратися кожного року. Але якщо є необхідність, то може збиратися і частіше”, – сказав предстоятель ПЦУ.

Раніше повідомлялося, що Епіфаній заявив, що новообраний президент України справив на нього позитивне враження під час їхньої першої зустрічі в Михайлівському соборі.

Також Епіфаній вважає, що теоретично в майбутньому можливе об’єднання ПЦУ та Української греко-католицької церкви.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>