11 C
Kyiv
Середа, 24 Квітня, 2024

Експерти розповіли, навіщо штаб Порошенка оприлюднив відео з вбивством Зеленського

Вчора політтехнологи Порошенка вкотре здивували українців новою провокативною агітацією. На офіційному каналі команди президента було опубліковано відео, на якому вантажівка збиває кандидата в Президенти Зеленського. Нагадаємо, що у 1999 році український політик В’ячеслав Чорновол загинув внаслідок ДТП з КамАЗом.

З якою метою використовується така брудна політтехнологія? Можливо, це свідомий спосіб дегуманізації або погроза? А можливо це відео — наслідок вживання наркотиків? Складне питання.

Журналіст ІНФОРМАТОРа прослідкував за реакцією соціальних мереж та взяв коментарі у експертів, щоб з’ясувати, чому у штабі президента просувають меседж вбивства кандидата.

Журналіст Сергій Костеж здивувався появі цього відео та задається питанням, чи вважають у штабі чинного президента нормальною тему із зображенням вбивства кандидата і як це поєднується з європейським вибором країни, а також навів докази того, що за цим відео дійсно стоїть штаб Петра Порошенка.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=496973544169941&id=100015718994432&__xts__%5B0%5D=68.ARDZQ2cRJFf_uDs8B6VZfNvUY6gKmpT90zsIOF6Zx3GDQVCBufrCRHcX2qBox54_KFsTHDW-SwhryxwJFEtqKmq6drHezCbDA2cNTra1uGTIKMcfi6cKP-DZ6on-GgraX7oZiUL3L9h8JKcoTFK95ja-ZlBZvfAuSaOvCuIFDjfHNlJz-SrYQY53ZT7Zip4JITyYeIVZjuUGfgU&__tn__=-R

Політолог Петро Олещук каже про необхідність тестування політтехнологів на наркотики та вважає, що це відео ніяк не спонукає виборців голосувати за Порошенка.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2598690306825658&id=100000541433652

Політичний експерт Мар’ян Ощановський пропонує розглянути різні версії щодо відеоролика.

“У мене дві версії: або автори відеоролика не знають політичну історію України 90-х років і не подумали, що ролик може викликати асоціації з вбивством Чорновола, або це свідоме залякування опонента. Загалом же концепція відеоролика збігається з загальною концепцією нової виборчої стратегії штабу Петра Порошенка, яка полягає у загостренні протистояння з опонентом. Можливо, у такий спосіб піарники чинного президента провокують Зеленського на емоції і необдумані відповіді, щоб використати їх проти нього”, – розповів експерт.

Політтехнолог Олег Пастернак розповів про медійну війну між штабами кандидатів.

“Однозначно, поява таких фокусів в digital-командах кандидатів вказує на появу там “чорних технологів”. І якщо підкуп, адмінресурс, контроль за комісіями не дає колишнього ефекту, то, мабуть, прийшла пора переходити до сучасної PR-артилерії – вірусних відеороликів, дезінформаційних кампаній. Слід зазначити, що дане відео перш за все варто розглядати в правовій площині, адже побічно можна витлумачити як загрозу життю і безпеці кандидата Зеленського. З іншого боку, це натяк на колись популярний в молодіжному середовищі челендж In My Feelings. Поки в сухому залишку одне — кампанія перед другим туром перетворилася на гібридну медійну війну, в яку втягнуті армії ботів з двох сторін”, – зазначив експерт.

Нагадаємо, що у серіалі “Слуга народу” Володимир Зеленський розстріляв з трибуни депутатів Верховної Ради.

Як повідомлялося, у Зеленського запропонували новий формат дебатів із Порошенком.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>