19.3 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Експерт розповів, як Порошенко планує піаритися на поверненні Супрун у МОЗ

Влада зацікавлена, аби Уляну Супрун на посаді в. о. міністра охорони здоров’я поновив Верховний суд. У такий спосіб Банкова планує попіаритися напередодні виборів, заявляючи про так звану реформованість Верховного суду.

Про це у коментарі виданню ІНФОРМАТОР сказав політичний експерт Олексій Мінаков.

«Спочатку треба дочекатися рішення Окружного адміністративного суду, яке він винесе 11 лютого при розгляді справи проти Супрун по суті. Треба розуміти, що цей суд є нереформованим і постійно приймає політично заангажовані рішення завдяки підконтрольним суддям. Суд не хвилює думка громадськості – його хвилюють тільки вказівки «згори». А «кукловоди», попри публічну підтримку Супрун, якраз і не дають такої команди суду, щоб дозволити пані Супрун бути виконувачем обов’язків міністра. Ці «генії піару» спланували інший сценарій. А саме – Супрун доведеться подати апеляцію до Верховного суду. Ось на це й робиться головна ставка з боку тих, хто заварив цю кашу з усуненням Супрун. Щоб Верховний суд героїчно врятував Супрун від усунення з посади. І цим продемонструвати нібито реформованість Верховного суду напередодні виборів. Хоча практично всі керівники цього «оновленого» Верховного суду є старими очільниками судів, а не юристами чи адвокатами. І практично всі мають негативні висновки від Громадської ради доброчесності. Тобто мова йде про імітацію реформи», – заявив експерт.

На його думку, «ситуація з Супрун – це ніяка не боротьба мафії з Супрун чи спротив «медичній реформі», а розіграний піар-хід напередодні виборів».

«Петро Порошенко однозначно виграє від цього, бо публічно підкреслює свою позицію щодо підтримки медичної реформи, а потім ще й нібито реформований Верховний суд подарує радість у вигляді того, що Супрун залишиться на посаді. По суті, нічого не зміниться в реальності, а ось у медіа-просторі буде сказано багато пафосу про судову і медичну «реформи». Тут можна лише зняти капелюха перед цією політтехнологічною двокроківкою: створив проблему – вирішив проблему», – резюмував Мінаков.

Нагадаємо, народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук покликав Уляну Супрун на публічні дебати.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>