9.9 C
Kyiv
Вівторок, 23 Квітня, 2024

Експерт пояснив, чому зріс рейтинг партії Ляшка

Сьогодні, 25 квітня, Інститут соціологічних досліджень «Основа» оприлюднив свіжий рейтинг партій.

Лідером парламентського рейтингу очікувано стала партія «Слуга народу». За політсилу, яка лояльна до переможця президентських виборів Володимира Зеленського, готові голосувати 28,5% громадян, які визначилися з вибором.

Наступні у рейтингу з суттєвим відставанням «Опозиційна платформа – За життя» (16,1%), партія «Солідарність» Петра Порошенка (12,2%) і «Батьківщина» (9,7%).

П’яту сходинку посіла Радикальна партія. За політсилу Олега Ляшка готові голосувати 6,5% виборців.

Шанси потрапити до Верховної Ради зберігають також «Громадянська позиція» (6,1%), «Сила і Честь» Ігоря Смешка (5,2%), «Опозиційний блок» (5,1%) і «Свобода» (4,5%).

За словами політичного експерта Мар’яна Ощановського, рейтинг «Слуги народу» в цілому відображає ту підтримку, яку Володимир Зеленський отримав на президентських виборах.

«Зеленський офіційно ще не президент, він не зробив і не сказав нічого такого, що могло б якось вплинути на його і «Слуги народу» рейтинги. Поки рано ним розчаровуватися, тому цифри, які ми бачимо у соцдослідженні, цілком прогнозовані», – сказав він.

Падіння рейтингів Петра Порошенка і Юлії Тимошенко експерт пояснив втомою громадян від «старих політиків» і очікуваннями на зміни, яких вони чекають від команди Зеленського.

«До того ж Порошенко зайняв різко опозиційну риторику щодо новообраного президента, який на сьогоднішній день дуже популярний. Тактика Порошенка зараз працює проти нього самого, оскільки критика зі сторони непопулярного політика на адресу популярного не додає популярності непопулярному», – зауважив він.

Також Ощановський звернув увагу на зростання рейтингу Радикальної партії Олега Ляшка, яка випередила політсили Анатолія Гриценка і Ігоря Смешка.

«Соціологія показала, що РПЛ – п’ята у парламентському рейтингу. У порівнянні з результатами президентських виборів позиції партії Ляшка зросли на два пункти. Думаю, справа в тому, що на відміну від Гриценка і Смешка, які після першого туру виборів президента зникли з публічної площини, Ляшко не припиняє політичну діяльність. На днях він звернувся до Зеленського з рекомендаціями, як знизити вартість комунальних тарифів та запропонував Верховній Раді прийняти закон про імпічмент і скасувати повноваження, які незаконно присвоїв собі Порошенко. Крім того, нещодавно лідер РПЛ закликав парламентарів мобілізуватися для прийняття мовного закону. Дієвість Ляшка і «дрімучість» Смешка і Гриценка закономірно конвертувалася у нові рейтинги їхніх партії», – пояснив експерт.

Нагадаємо, опитування Інституту соціологічних досліджень «Основа» проходило 22-24 квітня. Похибка дослідження не перевищує 2,2%.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>