12.1 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Екологічна катастрофа: В анексованому Криму пісок із токсичного сховища вимивають у Керченську протоку

В окупованій Керчі внаслідок видобутку піску знищено значну частину дамби хвостосховища (спеціальний комплекс для зберігання або захоронення радіоактивних, токсичних та інших відходів) Камиш-Бурунського залізорудного комбінату.

Вода від промивки насиченого хімікатами піску випускається до обвідного каналу сховища, який виходить до Керченської протоки, – передає Громадське.

Місцеві медики зазначають, що така екологічна ситуація може бути пов’язана з підвищенням кількості захворювань дихальної системи в мешканців селища Приозерне (Чурбаш), яке розташоване поруч.

Нижньо-Чурбашенське хвостосховище є частиною Чурбаського озера, яке з 1968 року використовувалося для скидання відходів металургійного виробництва. Скидання пульпи припинилося у 1996 році після зупинки Камиш-Бурунського залізорудного комбінату.

Незаконний видобуток піску на дамбі почався з 2010-х років, але його вдавалося зупиняти. З 2014 року, після анексії Криму Росією, видобуток піску на хвостосховищі поновили. За даними Міністерства з питань тимчасово окупованих територій, пісок використовувався для будівництва Керченського мосту та інших об’єктів цивільного будівництва.

Нагадаємо, у мережі з’явилися показові фото “господарювання” росіян в окупованому Криму.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>