7.1 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Дипломати з дружніх РПЦ країн відвідали службу Онуфрія у Києво-Печерській Лаврі

У день Торжества Православ’я 17 березня Предстоятель колишньої УПЦ МП Онуфрій (Березовський) відправив богослужіння у Києво-Печерській лаврі.

У Літургії взяли участь посли та представники посольств декількох країн, в яких Православні Церкви є дружніми або підконтрольними РПЦ, – повідомляє Релігійна правда.

Так, згідно з повідомленням, у Святій Літургії взяли участь: посол Республіки Білорусь в Україні – Ігор Сергійович Сокол, радник посольства Грецької Республіки в Україні – Васіліос Бакаліс, перший секретар посольства Республіки Молдова в Україні – Іоан Буларга, тимчасовий повірений Російської Федерації в Україні – Олександр Петрович Лукашик, радник – керівник Консульського відділу посольства Румунії в Україні – Космін Чіпріан Журка, перший радник посольства Республіки Сербія в Україні – Світлана Кошутович.

Під час Богослужіння Митрополит Онуфрій на Херувимській пісні пом’янув Предстоятелів Помісних Церков тих країн, посли яких були присутні за богослужінням. Після завершення Літургії першоєрарх звернувся до дипломатів з коротким вітальним словом.

“В сьогоднішній день свята Торжества Православ’я хотів би особливо вітати послів та представників посольств православних держав – Білорусі, Греції, Молдови, Росії, Румунії, Сербії. Наші країни і народи об’єднує спільна православна віра і для нас вже стало доброю традицією в цей день розділяти радість свята Торжества Православ’я разом з нашими братами і сестрами по вірі. Сьогодні православ’я в Україні і в усьому світі переживає складні випробування, про які всім нам відомо. Але нехай не убоїться серце наше і не смущається”, – сказав Онуфрій.

Після завершення Служби у резиденції Предстоятеля УПЦ МП у Києво-Печерській Лаврі відбувся урочистий прийом для дипломатів та гостей свята.

Нагадаємо, вже понад 500 парафій перейшли до ПЦУ.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>