21.8 C
Kyiv
Вівторок, 16 Квітня, 2024

Допитані росіянами українські моряки наполягають, що є військовополоненими, – адвокат

Під час проведення слідчих дій четверо захоплених Росією українських моряків повторно заявили, що є військовополоненими.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив адвокат Микола Полозов.

За його даними, слідчі дії проводилися стосовно командира катера «Бердянськ» Романа Мокряка, командира катера «Нікополь» Богдана Небилиці, мічмана буксира «Яни Капу» Юрія Будзило і капітана «Яни Капу» Володимира Лісового.

«Всі вони повторно заявили про свій статус військовополонених. Від надання свідчень відмовилися, повідомили лише відомості, передбачені статтею 17-ю Конвенції. Під час слідчих дій було заявлене клопотання про долучення копій резолюції ПАРЄ», – йдеться в повідомленні Полозова.

12 і 13 лютого, як повідомив Микола Полозов, апеляційна інстанція Московського міського суду розгляне апеляційні скарги захисту 12 військовополонених українських моряків.

За даними адвоката, 12 лютого розглядатимуть скарги захисту Євгена Семидоцького, Андрія Оприска, Романа Мокряка і Сергія Цибізова. 13 лютого відбудеться розгляд апеляційних скарг адвокатів двох груп полонених. У першій: Сергій Чулиба, Юрій Без’язичний, Юрій Будзило і Богдан Небилиця. У другій: Михайло Власюк, В’ячеслав Зінченко, Денис Гриценко і Андрій Драч.

Як повідомила уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова, наступним кроком після апеляції стане звернення до Європейського суду з прав людини.

Нагадаємо, 7 лютого Московський міський суд відхилив апеляційну скаргу адвокатів чотирьох захоплених біля берегів Криму українських військовослужбовців Володимира Терещенка, Сергія Попова, Богдана Головаша і Андрія Шевченка і залишив їх під арештом до 24 квітня.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>