9.6 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Для Збройних сил замовлено першу партію бронеавтомобілів Барс-8

Після завершення всіх етапів державних випробувань та прийняття на озброєння Збройних Сил України броньованого автомобіля “Барс-8”, було замовлено першу партію машин.

Про це пише НПП.

Загалом за три місяці до української армії має надійти партія “Барс-8” у кількості шести одиниць, що будуть виготовлені на Черкаському автозаводі компанії «Богдан Моторс».

Зараз відсутня будь яка інформація, щодо підрозділу до якого надійде перша партія бронеавтомобілів “Барс-8”.

Нагадаємо, що державні випробування розпочалися у лютому 2017-го року та тривали до початку 2019-го року. За цей час відбувалися ходові випробування машини, проходження нею бродів, подолання бездоріжжя, підйомів та спусків, зручність десантування, ведення вогню, випробування підривом, балістичну стійкість та ряд інших важливих тестів.

По успішному завершенню всіх етапів наказом Міністра оборони України броньований автомобіль “Барс-8” було прийнято на озброєння Збройних Сил України.

“Барс-8” має шасі підвищеної прохідності Dodge Ram з колісною формулою 4×4 з 6,7-літровим турбодизельним двигуном Cummins, броньований протимінний і балістичний захист за стандартом STANAG 4569 Level 2 та системи забезпечення життєдіяльності екіпажу.

У транспортному варіанті машина перевозить до 10 осіб у повному спорядженні. Конструкція забезпечує комфортну посадку та десантування екіпажу та десанту через широкі бокові та задні двері. Також передбачена можливість евакуації через люк на даху.

Раніше ми писали, що компанія Коломойського виграла тендер на авіаперевезення президента за 35,1 млн грн.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>