3.3 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Держсекретар США Помпео назвав країни, де відбуваються постійні переслідування людей через релігійні переконання. Росія опинилася у списку

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Майк Помпео у звіті про свободу віросповідання за кордоном назвав Іран, Китай, Пакистан та Росію, як країни, де відбуваються найбільші переслідування через релігійні переконання.

Відповідний документ оприлюднений на сайті Держдепу, – повідомляє Громадське.

У звіті повідомляється, що надходять тривожні повідомлення від ЗМІ, активістів, що захищають свободу віросповідання, Православної церкви України, мусульман, протестантських церков та Свідків Єгови. Так, керовані Росією сили продовжують окуповувати релігійні споруди релігійних меншин і використовувати їх як військові об’єкти на Донбасі.

Крім того, у звіті, з посиланням на дані дослідження 2014−2018, Комітету ООН проти тортур, Української Гельсінської спілки та Ініціативи ЗМІ за права людини, наголошується, що активісти релігійних громад ставали жертвами тортур в Криму. Греко-католики повідомляли про складнощі в забезпеченні приходів, через політику окупаційної влади. Православна церква України повідомляє про продовження захоплень церков.

Автори звіту зазначають, що російські ЗМІ продовжують сіяти підозру та страх між релігійними групами, особливо стосовно кримських татар-мусульман.

Нагадаємо, раніше озброєні бойовики “ЛНР” захопили дім молитви євангельських християн-баптистів у місті Брянка, вигнали усіх віруючих і влаштували погром.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>