19.3 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Делегація з Константинополя обговорила з Патріархом Грузії автокефалію ПЦУ

У Тбілісі відбулася зустріч представника Константинопольського Патріархату митрополита Гальського Еммануїла з Патріархом Грузії Ілією Другим, під час якої серед іншого обговорвалося питання визнання автокефалії Української Церкви.

“Бесіда відбулася навколо всіх актуальних тем, що стоять в Православної Церкви. Головна мета, яку поділяють всі Православні Церкви, – збереження нашої єдності. Про це і йшлося з Патріархом Грузії”, – сказав митрополит Еммануїл після зустрічі журналістам, передає російський Інтерфакс.

Він повідомив, що обговорювалося питання надання автокефалії Православній Церкві України.

“Ми обговорили питання автокефалії Української Церкви і Томосу. Нашою метою було інформування про деякі деталі, і ми не хотіли нав’язувати якусь позицію. Це була лише інформаційна зустріч. Ми знаємо, що у Католікоса-Патріарха є велика мудрість для ухвалення правильного рішення” , – сказав митрополит.

Місцеблюститель Патріаршого престолу митрополит Шио (Муджирі), який також брав участь у зустрічі, заявив журналістам, що делегація Константинополя не намагалася переконати Патріарха прийняти те чи інше рішення.

“Нашу неквапливість у питанні визнання автокефалії Української Церкви в Константинопольському Патріархаті сприймають з розумінням. На жаль, у нас серед деяких є такі заяви, що неквапливість нашої Церкви асоціюється з якимось російським впливом, що не відповідає істині”, – сказав митрополит.

Рішення Грузинської Православної Церкви щодо автокефалії України буде ухвалене на засіданні Священного Синоду навесні.

Нагадаємо, Афон розділився у думках щодо візиту на інтронізацію Предстоятеля ПЦУ Епіфанія.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>