9.8 C
Kyiv
Субота, 27 Квітня, 2024

ДБР за позовами Портнова викликало на допити Тігіпка і власника каналу «Прямий»

Державне бюро розслідувань викликало на допити у справах за заявами Андрія Портнова проти п’ятого президента Петра Порошенка бізнесмена Сергія Тігіпка і власника каналу «Прямий» Володимира Макеєнка.

Про це сказав директор ДБР Роман Труба, — передає Громадське.

«Станом на сьогодні нами скеровано повістки та викликаються на допит на наступний тиждень Сергій Тигіпко, а також Володимир Макеєнко. Після проведення допитів цих свідків нами буде викликаний і, відповідно, екс-президент (Петро Порошенко – ред.)», — зазначив він.

Також очільник ДБР сказав, що в рамках розслідування справ починається виїмка документів, зокрема у Адміністрації президента, банках і реєстраційних службах.

«На сьогодні суд задовільнив 12 клопотань слідчих ДБР про доступ до документів. Ми будемо робити виїмки в банках, в реєстраційних службах і також в Адміністрації Президента. Найближчими днями ми хочемо отримати вже оригінали документів і розпочати проведення допитів свідків у цих провадженнях», — сказав Труба.

Він також повідомив, що наразі ДБР розслідує вже 5 кримінальних проваджень за заявами Портнова проти Порошенка.

За словами керівника ДБР, він з 20 червня взяв під особистий контроль слідство у цих справах через їх резонансність та щоб забезпечити об’єктивне і неупереджене розслідування.

Нагадаємо, раніше ДБР почало розслідування стосовно незаконного призначення Гройсмана прем’єр-міністром під час президенства Порошенка.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>