12.1 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

ДБР розпочало розслідування причетності Порошенко до організації втечі судді-хабарника Чауса до Молдови

Державне бюро розслідувань розгляне кримінальне провадження, що стосується організації екс-президентом України Порошенко втечі судді-хабарника Чауса до Молдови.

Про це повідомили у прес-службі ДБР.

Підставою для реєстрації кримінального провадження стала інформація, поширена у ЗМІ, згідно з якою до організації незаконного вивезення судді може бути причетне колишнє керівництво держави.

Йдеться про опубліковане 18 липня інтерв’ю одного з українських видань з Антоном Шевцовим — «високопоставленим поліцейським, близьким до експрезидента», який був звинувачений у держзраді й намагався виїхати до Росії. Він заявив виданню, що особиста охорона Порошенка таємно вивезла суддю Дніпровського райсуду Києва Миколу Чауса до аеропорту, де він без проходження контролю пересів на літак та полетів до Молдови.

Цей інцидент кваліфікують за ч. 2. ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України у спосіб, небезпечний для життя чи здоров’я особи, яку незаконно переправляли через державний кордон України, вчинене за попередньою змовою групою осіб, або службовою особою з використанням службового становища) та ч.2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Зараз відбувається досудове розслідування, триває перевірка оприлюднених фактів.

Раніше повідомлялося, що Порошенко хоче ухилитися від допиту в ГБР у справі про корупцію в оборонній сфері.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>