5 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Чийгоз прокоментував результати першого туру і розповів про голосування кримчан

У день виборів Президента України на адмінкордоні у мешканців Криму, які вирішили проголосувати, виникли серйозні проблеми – багатьох із них під різними приводами окупанти не пускали до України.

Про це в ефірі програми Vox populi на телеканалі ZIK заявив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз.

Ахтем Чийгоз, коментуючи попередні результати підрахунку протоколів, зауважив, що нині українці відчули небезпеку щодо обраного курсу країни, і ця небезпека консолідує сили і «розбудить» багатьох. Він зазначив, що серед кримських татар нині є тривога, оскільки деокупація Криму напряму пов’язана зі впевненим поступом України та лінією поведінки.

Ахтем Чийгоз зазначив, що дратівливим фактором для РФ і російських окупантів стало те, що, попри труднощі, тисячі мешканців Криму змінили місце голосування і здійснили своє волевиявлення.

«Як наслідок – посилення тиску і ця «зачистка» напередодні виборів, звичайно, свою роль зіграли. Але люди приїхали, незважаючи на це. Символічність того, що Крим – це Україна, що лідери громадської думки приїхали, проголосували. Але на кордоні були серйозні проблеми. Багатьох із різних підстав просто не пускали, за нашою інформацією», – зазначив він.

Ахтем Чийгоз переконаний, що в першому турі президентських виборів українці «обламали Путіна», проте і в другому турі «ми не повинні розчарувати Путіна і РФ у своїй силі».

Нагадаємо, що учасники ініціативи “Хто замовив Катю Гандзюк?” виступили зі зверненням на адресу президента Петра Порошенка.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>