5 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Чиновник Антимонопольного комітету з авто за 74 мільйони придбала елітну нерухомість

Головний спеціаліст Львівського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Галина Шуліченко придбала земельну ділянку у Львові за 16 мільйонів гривень.

Про це стало відомо із суттєвих змін у декларації чиновника.

Вчора, 27 березня Шуліченко придбала і задекларувала земельну ділянку у місті Винники, яке підпорядковано Личаківському району міста Львова і вважається елітним передмістям. Незважаючи на невелику площу ділянки (555 квадратних метрів) вартість землі – 16 мільйонів 180 тисяч гривень.

Декларація співробітника АМКУ вражає. Передивляючьсь документ, стає незрозумілим, чи у заповнювача декларації від хвилювання тремтять руки і він ставить зайві нулі, чи він не може адекватно оцінити вартість об’єктів, чи у Шуліченко позолочені авто. Але у будь-якому випадку цифри вражають. Дивіться самі. У декларації за 2018 рік головний спеціаліст вказала квартиру з цілком реальною вартістю у 428 тисяч 853 гривні. А далі – понеслося.

Автомобіль Skoda oktavia a5 ambiente 2010 року випуску оцінено у 20 мільйонів (!) гривень. Реальна вартість такої автівки – близько 9 тисяч доларів США, тобто 243 тисячі гривень. Та навіть нове авто ніяк не коштуватиме 20 мільйонів.

Другий автомобіль – Land rover range rover evoque 2014 року випуску – у декларації коштує 74 мільйони 374 тисячі гривень. Реальна вартість автівки – 30-37 доларів США, тобто близько 800 тисяч – 1 мільйон гривень. Навіть нове авто також не коштує 74 мільйона.

Це не всі дивні речі у декларації. Заробітна плата отримана за основним місцем роботи за 2018 рік, вказана чиновником, це 14 мільйонів 91 тисяча 641 гривня. Отже, судячи з документу, Шуліченко отримує 1 мільйон 174 тисячі гривень на місяць. Така ж космічна зарплата і у чоловіка чиновника. За минулий рік він отримав 6 мільйонів 793 тисячі 545 гривень. Однак, не відомо чим займається чоловік Шуліченко. Можливо, він топ-менеджер чи приватний підприємець і це його реальний дохід. Також чоловік взяв в кредит 1 мільйон 400 тисяч гривень. І от ще одна дивина: з такими космічними прибутками у родини немає грошових активів.

А от у деклараціях чиновника за 2016 і 2017 роки таких космічних цифр немає. І вартість автівок та розміри зарплат не викликають питань.

Ще дивною є зміна у декларації, подана наприкінці минулого року. Тоді Шуліченко задекларувала дохід від відчуження рухомого майна (крім цінних паперів та корпоративних прав) у розмірі 12 мільйонів гривень. Але рухомого майна на таку суму у декларації за 2017 рік немає.

Отож, якісь проблеми із заповненням декларацій у Шуліченко все ж таки є.

Нагадаємо, український консул придбала віллу в Італії.

Раніше повідомлялося, що співробітниця Мін’юсту отримала у подарунок від матері два мільйони, а Голова НКЦПФР придбав цінних паперів на півтора мільйони.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>